Etos in de Jan van Galenstraat weer overvallen

Voor de tweede keer deze maand is de Etos in de Jan van Galenstraat overvallen. De politie is op zoek naar een 'ongeschoren man met Noord-Afrikaans uiterlijk en krullend haar'.

Het Parool

Wat er precies is voorgevallen is vooralsnog onbekend. Rond 13.30 uur maakte Burgernet een melding van de overval. Volgens de politie drong een man de winkel binnen en bedreigde hij het personeel met een wapen, die hem daarop de inhoud van de kassa overhandigden. Volgens getuigen vluchtte hij in de richting van de Bestevaerstraat.

De man droeg een zwarte regenjas met een reflecterende band op de rug en een capuchon.

Anderhalf week geleden was het ook al raak. Op 14 juni liep een man de drogist op klaarlichte dag binnen en bedreigde daar een cassière met een mes. Nadat ze hem geld had overhandigd, maakte de overvaller zich uit de voeten.

Niet alleen de Etos is een populair doelwit van overvallers in de straat in West. In het afgelopen jaar werden in dezelfde straat onder andere ook biologische snackbar Natuurlijk Smullen en vintagewinkel Used Products overvallen. De laatste zelfs al twee keer dit jaar.

Meer over