Eric Corton nieuwe presentator Avond van de Filmmuziek

Eric Corton presenteert dit jaar de Avond van de Filmmuziek. Het Metropole Orkest speelt onder leiding van dirigent Vince Mendoza op 3 en 4 maart in een uitverkocht Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam bekende filmcomposities. BNN zendt het evenement in twee delen uit, op zondag 6 maart en zondag 13 maart, op NPO1.

Corton neemt het presentatiestokje over van Ruben Nicolaï Beeld anp
Corton neemt het presentatiestokje over van Ruben NicolaïBeeld anp

Tijdens de derde editie van de Avond van de Filmmuziek speelt het orkest muziek uit onder meer The Hateful Eight, Love Actually, Spectre en The Godfather. Ook staat een ode aan componist John Williams op het programma, die muziek maakte bij klassiekers als Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park en Saving Private Ryan.

De met zes Grammy's onderscheide Amerikaan Vince Mendoza was van 2005 tot en met 2013 chef-dirigent van het Metropole Orkest en staat tijdens het filmmuziekspektakel weer voor zijn vertrouwde gezelschap.

De eerste editie van het muziekevenement vond plaats in 2014 met Holland Symfonia, onder leiding van dirigent Charles Floyd, en presentator Ruben Nicolai. Het jaar daarop verzorgde het Metropole Orkest de muziek, wederom onder leiding van Floyd en gepresenteerd door Nicolai.

Meer over