Park Politiek

'Enquêtecommissie is niet uit op politieke slachtoffers'

De enquêtecommissie die de financiële diensten van de gemeente zal doorlichten, is niet uit op politieke slachtoffers. Het gaat om forse verbeteringen.

Elisa Hermanides en Vincent van Rijn
Marijke Shahsavari. Beeld Rink Hof
Marijke Shahsavari.Beeld Rink Hof

Dat zei commissievoorzitter Marijke Shahsavari (CDA) gisteravond in Park Politiek van AT5 en Het Parool. Volgens Shahsavari had de enquête naar de Noord/Zuidlijn grote gevolgen voor de manier van werken bij de gemeente. 'Dat toen geen wethouder is afgetreden, vind ik niet zo interessant.'

De enquête moet de oorzaken van de problemen bij de financiële diensten boven tafel krijgen. Daarbij moet ook duidelijk worden wat die problemen hebben gekost.

Shahsavari zei dat begin februari bekend zal worden wat de commissie precies zal onderzoeken en hoe ver terug zij daarbij zal gaan.

Er gaat een hardnekkig gerucht dat vooral D66 op de enquête heeft aangedrongen om oud-wethouder Lodewijk Asscher van de PvdA, die nu vicepremier is, te beschadigen. En dat nog vóór de volgende landelijke verkiezingen.

Commissielid Marianne Poot van de VVD ontkende dit stellig 'Daar zouden wij als Amsterdam natuurlijk helemaal niets aan hebben.' En Shahsavari benadrukte dat ook de Amsterdamse PvdA met het instellen van de enquête heeft ingestemd.

Meer over