Enkeltje Mars: ruim 78.000 aanmeldingen in twee weken

In slechts twee weken tijd hebben al meer dan 78.000 mensen zich aangemeld om mee te doen aan het Mars One-selectieprogramma. Dat laat het Nederlandse bedrijf in een persbericht weten.

Martine Steenvoort
Een impressie van een huis op Mars. Beeld Mars One
Een impressie van een huis op Mars.Beeld Mars One

Bas Lansdorp, medeoprichter van Mars One: 'Met 78.000 aanmeldingen in twee weken tijd is dit de gewildste baan in de geschiedenis. We liggen precies op schema om onze doelstelling van een half miljoen aanmeldingen te bereiken.'

Talentenjacht
In 2023 wil Mars One een kolonie op de Rode Planeet vestigen. De selectie van deelnemers zal vanaf het begin in beeld te volgen zijn, in de vorm van een soort talentenjacht. De uiteindelijk geselecteerde Marspioniers zullen 24 uur per dag gevolgd worden. De pioniers zullen niet meer terugkeren naar aarde. Technisch gezien is het namelijk niet mogelijk om op Mars een raketbasis te bouwen, wat noodzakelijk is om los te komen van de planeet.

Mars One heeft uit 120 verschillende landen aanmeldingen ontvangen. De meeste aanmeldingen kwamen uit de Verenigde Staten (17.324), China (10.241) en het Verenigd Koninkrijk (3.581).

'De kandidaten komen uit een zeer breed scala aan persoonlijkheden, beroepen en leeftijden', vertelt Norbert Kraft, de medische chef van de missie. 'We zijn niet naar één specifieke achtergrond op zoek. We zoeken de meest betrokken, creatieve, veerkrachtige en gemotiveerde sollicitanten.'

Aanmeldingsvideo
Sollicitanten moeten in een filmpje van een minuut uitleggen waarom zij geschikt zijn voor een enkeltje Mars. Veel van de kandidaten hebben hun video ook op de website van Mars One geplaatst.

De selectieprocedure bestaat uit vier rondes en komt in 2014 tot een eind. Vanaf dan zal Mars One 28 tot 40 kandidaten in dienst nemen en ongeveer zeven jaar trainen. Het publiek zal uiteindelijk bepalen wie er naar Mars gaan.

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 31 augustus aanmelden.

null Beeld Mars One
Beeld Mars One
null Beeld Mars One
Beeld Mars One
Meer over