Engeland investeert 89 miljoen voor 'Nederlands' fietsklimaat

De successen van Chris Hoy, Bradley Wiggins en Chris Froome smaken naar meer, lijkt de Britse premier David Cameron te denken. De regering gaat 77 miljoen pond (89 miljoen euro) investeren in een beter fietsklimaat in Engeland. Cameron hoopt dat Engeland daarmee uiteindelijk op het niveau van fietslanden als Duitsland en Nederland komt, schrijft The Guardian.

redactie
Bradley Wiggins na zijn Tourzege in 2012, links de Keniaanse Brit Chris Froome Beeld ANP
Bradley Wiggins na zijn Tourzege in 2012, links de Keniaanse Brit Chris FroomeBeeld ANP

'Gezien de successen op de Olympische Spelen en de Tour de France gaat het goed met het Britse fietsen. Nu willen we ook het fietsgedrag zien stijgen', aldus Cameron. De Britse premier wordt gesteund door Chris Hoy, de meest succesvolle Britse Olympiër aller tijden.

'Onze atleten hebben aangetoond dat ze tot de beste in de wereld behoren en daar willen we op voortbouwen. Een fietsrevolutie ontketenen, die de barrières voor een nieuwe generatie fietsers af zal breken', zegt Cameron.

De 89 miljoen gaat naar verschillende steden waaronder Manchester, Leeds en Birmingham. Cameron: 'Fietsen moet makkelijker en veiliger worden voor de mensen die het al doen. En het moet mensen aanmoedigen om ook eens op de fiets te stappen.'

Meer over