Eigenaar zet inboedel nietsvermoedende huurder op straat

Een eigenaar heeft de inboedel van zijn huurder op straat gezet en de sloten veranderd. De man kwam 's avonds met twee hulpjes aanzetten en gooide alles op straat. De volgende ochtend gingen de buren door de spullen heen, en namen mee wat ze wel konden gebruiken. De huurder was op zakenreis.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Dit gebeurde in Marsillargues in de buurt van de Zuid-Franse steden Montepellier en Nîmes, schrijft de Franse krant Midi Libre.

Een passant die vroeg wat er gaande was toen de huisbaas spullen op straat zette, werd weggestuurd met het verhaal dat hij zelf aan het verhuizen was. Het merkwaardige tafereel

De volgende ochtend troffen buren de inboedel van de nietsvermoedende huurder aan op straat en deden aan 'zelfbediening'. 'Iedereen begon in zijn spullen te snuffelen. Inwoners laadden hun wagen vol', zegt een inwoner van het plaatsje.

De huurder stond voor een gesloten deur toen hij van een zakenreis thuiskwam en informeerde de politie. 'De politie wilde mijn klacht niet noteren. Ik heb nu een advocaat in de arm genomen', zegt hij.

De burgemeester is bereid om te bemiddelen en laakt het optreden van de eigenaar. 'Dit kan je niet maken, zeker niet in de winter', aldus Bernadette Vignon. Ze wil hem ook helpen met het terugvorderen van zijn spullen waarvan het grootste gedeelte vermoedelijk bij buren staat.

Meer over