Eigen Haard wil agent als buurman voor lastige huurder

Woningcorporatie Eigen Haard probeert een woning in Oost boven 'een probleemadres' buiten Woningnet om te verhuren aan politiepersoneel dat 'stevig in de schoenen staat'.

Merel Straathof
Foto ter illustratie. Beeld ANP
Foto ter illustratie.Beeld ANP

Uit een e-mail van Eigen Haard aan alle buurtregisseurs van wijkteam Balistraat in Oost blijkt dat de corporatie in de maag zit met een huurder die onder andere een aannemer en schilders die aan de woning werkten, met de dood heeft bedreigd.

De corporatie heeft nog geen stappen tegen hem kunnen ondernemen, omdat te weinig klachten over hem zijn ingediend. De tachtigjarige onderbuurvrouw wil niet klagen en de woning erboven werd lang onderverhuurd en staat nu dus leeg.

In de e-mail wordt de buurtregisseurs gevraagd of zij iemand bij de politie kennen die op zoek is naar een woning van 47 vierkante meter voor ruim 540 euro, bereid is zijn intrek te nemen boven 'het probleemgeval' en wil helpen een dossier op te bouwen om de man zijn huis uit te krijgen -een ongebruikelijke wederdienst voor een sociale huurwoning.

Eigen Haard erkent politiepersoneel de woning te hebben aangeboden, maar daar geen medewerking aan het opbouwen van een dossier voor te verlangen. 'Dat is verkeerd in de mail terechtgekomen', aldus een woordvoerder. 'Dit is absoluut geen voorwaarde om er te mogen wonen.'

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over