Egyptische politie foltert jonge activist dood

De jongste rellen in Egypte hebben twee nieuwe dodelijke slachtoffers geëist. Lokale media berichten dat de jonge activist Mohammed al-Guindi in het Al-Hilal-ziekenhuis in Caïro overleden is aan de gevolgen van zware mishandelingen.

null Beeld afp
Beeld afp

Al-Guindi was tijdens het protest tegen de islamistische regering op de tweede verjaardag van de Egyptische revolutie van 25 januari met een politieofficier slaags geraakt. Hij verdween en zou later naar een gevangenis van de ordediensten gebracht zijn. Een week geleden dook hij op in het ziekenhuis. Het ministerie van Binnenlandse Zaken beweert dat hij een auto-ongeluk heeft gehad.

Amr Saad (20), een andere activist, stierf volgens informatie van de krant Al-Masry Al-Youm aan de gevolgen van een schotwond. Hij had die opgelopen bij een straatgevecht tussen demonstranten en de politie voor het presidentieel paleis.

Sinds de tweede verjaardag van de revolutie in Egypte zijn er al 55 mensen bij rellen om het leven gekomen. De regerende Moslimbroeders en de seculiere oppositie staan lijnrecht tegenover elkaar.

Meer over