Egypte heeft nieuw kabinet

De Opperste Raad der Strijdkrachten, het collectief van hoge militairen dat Egypte momenteel bestuurt, heeft vandaag een nieuw Egyptisch kabinet beëdigd. Dat heeft de Egyptische staatstelevisie gemeld.

AP/Redactie

In de nieuwe regering onder leiding van premier Essam Sharaf zijn twaalf personen vervangen en twee vicepremiers toegevoegd, een inwilliging van de eis van demonstranten om de regering te zuiveren van aanhangers van de verdreven president Hosni Mubarak. Dertien kabinetsleden hebben hun baan behouden.

De spanning tussen het leger en de bevolking in Egypte neemt de laatste tijd toe. De bevolking vindt dat het leger harder moet optreden tegen leden van het oude regime, een eis die kracht wordt bijgezet door demonstranten die bivakkeren op het centrale Tahrir-plein in Caïro.

Veldmaarschalk Mohammed Hussein Tantawi, die de Opperste Raad der Strijdkrachten leidt, droeg het nieuwe kabinet donderdag op de veiligheid te herstellen, verkiezingen voor te bereiden en de strijd met corruptie aan te binden.

Meer over