Eerste 'PVV-jongerendag' op 21 april

De eerste 'PVV-jongerendag' wordt op 21 april gehouden in een hotel in Hoofddorp. Dat heeft medeorganisator Jacky Stevens vandaag gemeld.

ANP
PVV'er Hero Brinkman (links achter) woont in 2010 een bijeenkomst bij waar wordt gesproken over de oprichting van een jongerenafdeling van zijn partij. Beeld ANP
PVV'er Hero Brinkman (links achter) woont in 2010 een bijeenkomst bij waar wordt gesproken over de oprichting van een jongerenafdeling van zijn partij.Beeld ANP

De jongerendag is een initiatief van de PVV in Noord-Holland.

De Tweede Kamerfractie van de PVV keerde zich vorig jaar november tegen het plan van fractiegenoot Hero Brinkman om een jongerendag voor zijn partij te organiseren. De fractie stelde er volgens Brinkman onacceptabele voorwaarden aan. Daarom besloot hij de jongerendag vanuit de PVV in Noord-Holland te organiseren. In die provincie is Brinkman fractievoorzitter in de Provinciale Staten.

Hij pleitte er eerder voor om een aparte jongerenbeweging van de PVV op te richten. De fractie schoot dat idee destijds af. Brinkman wil de fractie via een petitie overtuigen alsnog een jongerenafdeling in het leven te roepen. De handtekeningen daarvoor wil hij verzamelen op de jongerendag.

Meer over