Eclectische club Sexyland opent op NDSM

Vrijdagavond 13 januari opent op de NDSM-werf de Sociëteit Sexyland, volgens de organisatie de meest gevarieerde club van Amsterdam.

door: Corrie Gerritsma
Sociëteit Sexyland opent vrijdag 13 januari Beeld Sexyland
Sociëteit Sexyland opent vrijdag 13 januariBeeld Sexyland

Het idee van Sexyland is dat de club elke avond gerund wordt door een van de 365 Amsterdamse leden. Van expositie tot wilde clubnacht en van boeklancering tot breigroep: de leden van de club zijn volledig vrij om de ruimte van 250 m2 te programmeren.

"Sexyland is een crackhoer van buiten, maar van binnen een Zwitserse stube," zegt initiatiefnemer Aukje Dekker van collectief Eddie The Eagle Museum. Het idee van Sexyland werd geboren tijdens een etentje. "In die periode zaten we in een restaurant waar de bediening hartstikke chagrijnig was. Toen bedachten we dat als er elke dag een nieuwe eigenaar zou zijn, niemand chagrijnig zijn werk zou hoeven doen."

Uit de 365 eclectische activiteiten op het programma tipt het Parool er vast een paar die je de komende weken kunt bijwonen. (Voor alle activiteiten is een weeklidmaatschap van €2,50 nodig.)

- De eerste zaterdagavond speelt in op de naam Sexyland: Sexytimes at Sexyland. Dan is er een tentoonstelling van studenten van de Kunstacademie uit Den Haag, over sexualiteit. Daarna is er een sexy feest.
Zaterdag 14 januari (17.00) €5

- New year laptop cleanup: Bart Eysink Smeets helpt je in een relaxte workshop je laptop op te schonen. Trash your Darlings, Spam Cleanup, Mail Attachment Control en Smart Archiving komen aan bod. Een chille gettogether om het nieuwe jaar in digitale frisheid te beginnen.
Zondag 15 januari (14.30-18.00) gratis

- FuckUp Nights: een avond waar gasten vertellen over hun persoonlijke professionele 'fuckup'. Een event gewijd aan keiharde faalverhalen, fuckups en goeie anekdotes waarmee de organisatoren een middelvinger opsteken naar de druk die we onszelf opleggen.
Donderdag 26 januari (20.00) €6,50

- De grote Joepieliefdesbrievenworkshop: Joep Luycx legt je in twee uur uit hoe je een kneiter van een liefdesbrief schrijft. En als extraatje: alles wat je hier leert kun je ook inzetten bij het schrijven van mails of boodschappenlijstjes.
Dinsdag 14 februari (17.00-19.00) €9,99.

Later in het jaar staan ook namen als Rotjoch, Pepijn Lanen en Bas Kosters op het progamma.

undefined

Meer over