Echt in Marokko (2)

ASIS AYNAN

Marokko is een hoerenland. Zodra de zon onder is, verschijnen de dames van lichte zeden. Tijdens de zomers draait de vrouwenbranche op volle toeren. De vakantie vierende penissen uit Europa willen wel wat te neuken hebben na een flinke nacht stappen, en dat gebeurt dan ook volop.

Een tijd geleden moest een temeier voor de rechter verschijnen, omdat prostitutie bij wet verboden is. De rechter vroeg vanaf zijn zetel of de vrouw des duivels was. Ze knikte ja, maar dat kwam door de rechter. Hij zette haar in vuur en vlam, en daar kon haar zwakke vlees nu eenmaal weinig aan doen. Ze werd vrijgesproken en na de rechtszaak kon ze direct met de rechterlijke macht mee naar zijn geheime appartement, waar ze maanden gevangen werd gehouden en als seksslaaf diende. Ze pakte de rechter keihard terug: de heldin had urenlange gesprekken en zijn sportieve billen op film vastgelegd en deelde die met de rest van het land.

Mensen die niet weten hoe Marokko werkt, zullen het opmerkelijk vinden: de vrouw aan je zijde is je echtgenote of een prostituee. Verkering komt maar zelden voor, omdat relationele en seksuele omgang voor het huwelijk verboden is. Ik kan daar niets aan doen, daarvoor moet je bij de religie zijn. Maar 's nachts is er geen islamitische schrift, het enige papier dat dan iets te zeggen heeft, wordt uitgegeven door Bank Al-Maghrib, de nationale bank van Marokko.

In Nederland is betaalde seks vaak anoniem. Je verschijnt voor een raam, gaat naar binnen, loost en vertrekt. Hier niet, nee hier niet. Een vrouw die zich prostitueert, wordt daarom geen kahba (hoer) genoemd, maar een tamdoekerst (vriendinnetje). De sekspartijen gebeuren thuis, omdat hotels alleen Marokkaanse koppeltjes toelaten die een trouwboekje kunnen overleggen. Marokkaanse stelletjes zonder verlovingspapieren komen er niet in, zelfs als de vrijers ook Nederlandse paspoorten bezitten.

Op de huisfeestjes wordt gekookt (vaak wordt de maaltijd door de tamdoekerst klaargemaakt), door beide geslachten wordt alcohol gedronken en de volgende dag is er ontbijt, misschien wel op bed. Dikwijls blijft het meisje langer dan één dag, want paartjes hebben niet genoeg aan één etmaal.

Mijn verstand is tegen misbruik, maar aangezien openlijke vrijage hier ongewenst is en gedwarsboomd wordt door religie en wet, was nu allesbehalve zeker of ik die mening nog was toegedaan. Om mijn opinie te bevestigen of te tackelen, moest ik naar een cabaré. Een cabaré is een nachtclub waar live muziek wordt gemaakt en alcohol kan worden gedronken en de aanwezige vrouwen praten niet voordat je je geld laat rollen. En wanneer je aardig bent, gaat de tamdoekerst tegen betaling mee.

Ergens in Tingis betrad ik diep in de nacht het hol waar alles seks is en de verleiding zó sterk van geur is, dat mijn volgende halte beneveling was. Het zicht werd troebel en de woorden misbruik, rede, zede en mening, die mij naar de cabaré voerden, hadden hun betekenis verloren. Binnen no time lag een vrouwelijke hand op mijn knie, keek ik naar een zwaar opgemaakt gezicht, raakte het tafeltje vol lege glazen en sprak ik steenkolenarabisch.

Gelukkig raakten de flappen van Bank Al-Maghrib in mijn broekzak op.

null Beeld
Meer over