Update

Duyvendak krijgt taart in gezicht

Vanaf het balkon in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam gooiden leden van het extreem rechtse Voorpost pamfletten met de kop 'terrorist' in het publiek. Foto ANP/Marcel Antonisse Beeld
Vanaf het balkon in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam gooiden leden van het extreem rechtse Voorpost pamfletten met de kop 'terrorist' in het publiek. Foto ANP/Marcel Antonisse

AMSTERDAM - Voormalig Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft woensdag bij de presentatie van zijn boek 'Klimaatactivist in de politiek' een taart in zijn gezicht gekregen. Vanaf het balkon in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam gooiden leden van het extreem rechtse Voorpost pamfletten met de kop 'terrorist' in het publiek.

De taartgooier werd door de politie afgevoerd. De drukbezochte bijeenkomst was extra beveiligd.

Voorafgaand aan de presentatie zei Duyvendak, die onlangs opstapte als Kamerlid, actief te blijven voor zijn partij GroenLinks. Ook zal hij blijven strijden tegen klimaatverandering. Hoe hij zich voor GroenLinks in blijft zetten, kon Duyvendak nog niet zeggen, maar hij gaf wel aan buiten de politiek actief te worden.

Een persbericht over zijn boek vormde eerder deze maand de opmaat tot zijn aftreden als Kamerlid. In dat bericht gaf hij toe betrokken te zijn geweest bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken in 1985. (ANP)

undefined

null Beeld
Meer over