Update

Duitsland krijgt 'overspelige' president

Duitsland krijgt een 'overspelig' staatshoofd, melden Duitse media vandaag. Joachim Gauck (72), vanaf 18 maart de nieuwe bondspresident, heeft een latrelatie met een journaliste in Beieren, Daniela Schadt (52). Daarnaast is de voormalige dominee nog steeds getrouwd met de moeder van zijn vier kinderen, Hansi (72).

ANP
De aanstaande Duitse bondspresident Gauck en zijn partner Daniela Schadt in 2010. Beeld afp
De aanstaande Duitse bondspresident Gauck en zijn partner Daniela Schadt in 2010.Beeld afp

Gauck trouwde op 19-jarige leeftijd met Hansi. Kort na de val van de Berlijnse Muur, in 1991, ging het stel uit elkaar, maar tot een echtscheiding kwam het nooit. Duitse media duiden Schadt alvast aan als 'first lady' en vragen zich af of zij met hem haar intrek zal nemen in Schloss Bellevue, de presidentiële residentie in Berlijn.

Het parlementslid Norbert Geis zegt vandaag in een interview met de krant Passauer Neue Presse dat Gauck zo snel mogelijk moet trouwen met Schadt. Op die manier moet hij voorkomen dat hij zich 'blootstelt aan aanvallen', aldus Geis, woordvoerder gezinszaken van de conservatiefste Duitse regeringspartij, de christendemocratische CSU in Beieren.

Sinds haar partner zondag werd voorgedragen als nieuwe president, mijdt Schadt collega-journalisten die haar vragen over Gauck willen stellen. Ze is nu werkzaam bij de krant Nürnberger Zeitung in Neurenberg.

Meer over