Duitsland: Israël en Palestijnen moeten 'moedig een stap voorwaarts' zetten

Israël en de Palestijnen moeten 'moedig een stap voorwaarts' zetten en snel weer met elkaar gaan onderhandelen over een tweestatenoplossing. Dat heeft de Duitse minister van buitenlandse zaken Guido Westerwelle dinsdag gezegd.

redactie
Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle roept op tot 'moedige stappen voorwaarts' in het Israëlisch-Palestijns conflict Beeld epa
Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle roept op tot 'moedige stappen voorwaarts' in het Israëlisch-Palestijns conflictBeeld epa

Westerwelle zei in een toespraak in Berlijn, terzijde gestaan door de Israëlische minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman, dat alleen een tweestatenoplossing 'de veiligheid voor Israël op de lange termijn kan garanderen'. Hij benadrukte dat de 'tijd begint te dringen'.

Westerwelle zei tevens dat sancties tegen Iran zin hebben en dat onderhandelingen met Teheran over het Iraanse atoomprogramma een kans moeten krijgen. Hij verzekerde Lieberman dat Duitsland 'niet zal toekijken vanaf de zijlijn als Israël en zijn bestaansrecht in twijfel worden getrokken'.

Vandaag werd ook bekend dat de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat na een hartaanval is opgenomen in het ziekenhuis.

Meer over