Duitse Guggenheim gaat dicht

Het Duitse Guggenheimmuseum, een samenwerking tussen Deutsche Bank en de Amerikaanse Guggenheimstichting, gaat dicht. Dat heeft de bank vandaag meegedeeld. De overeenkomst tussen de twee instellingen loopt volgend jaar af en wordt niet verlengd.

ANP/Redactie

De culturele instelling aan de boulevard Unter den Linden in het centrum van Berlijn heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste adressen voor moderne kunst in de Duitse hoofdstad. De 57 exposities die er tot nu toe zijn gehouden, trokken 1,8 miljoen bezoekers.

Josef Ackermann, de topman van Deutsche Bank, wil van de ruimten die het museum nu inneemt, een platform voor de dialoog tussen wetenschap en politiek maken.

Het museum houdt vier exposities per jaar. De werken die dan te zien zijn, komen uit de eigen collectie van de Guggenheimstichting, maar ook uit andere collecties. In een tentoonstelling over het werk van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe (2004) werkte het museum in Berlijn samen met het Hermitage in Sint Petersburg.

Het museum in Berlijn behoort tot de vier Guggenheimmusea in de wereld. De andere staan in New York, het Spaanse Bilbao en Venetië.

Meer over