Video

Duikers zoeken in Kostverlorenvaart naar bewijs liquidatie

Duikers van de politie zijn woensdag op zoek naar bewijsmateriaal van de dodelijke schietpartij op de De Clercqstraat in West. Ze speuren in het water aan de Tweede Kostverlorenkade.

De politie zegt niet of er iets is gevonden, om de daders niet wijzer te maken over het onderzoek. De vluchtscooter is onlangs teruggevonden in het water van de Kostverlorenvaart.

De 25-jarige Youssef El Kahtaoui kwam om het leven door de wilde schietpartij. De politie gaat ervan uit dat hij niet het beoogde doelwit was en dat de daders in shishalounge (waterpijpcafé) Tapas Lounge Village aan de De Clercqstraat op zoek waren geweest naar iemand anders.

De daders vertrokken hals over kop uit de shishalounge toen een bezoeker begon te schieten. De dader met het automatische vuurwapen is mogelijk gevallen. Het wapen ging af en de kogel vloog langs de auto van Kahtaoui. Die stapte daarna uit, liep in de richting van de daders en werd doodgeschoten.

De daders hebben tussen de tien en twintig keer geschoten. Kogels sloegen in vlak bij de bestuurder en conducteur van een passerende tram.

Meer over