DSK in voorlopige hechtenis voor verhoor over seksschandaal

Voormalige directeur van het Internationaal Monetair Fonds en voormalig Frans toppoliticus Dominique Strauss-Kahn wordt vandaag in Lille door de politie verhoord over een seksschandaal vernoemd naar het luxueuze hotel Carlton in de Noord-Franse stad. Bij aankomst bij het politiebureau in Lille meteen in voorlopige hechtenis genomen. Die hechtenis kan tot 48 uur duren.

ANP/Redactie
Dominique Strauss-Kahn. Beeld AFP
Dominique Strauss-Kahn.Beeld AFP

Justitie onderzoekt of een club toonaangevende zakenlieden en een hoge politiefunctionaris een internationaal netwerk runden dat zich in seksfeestjes specialiseerde. Tot de mogelijk strafbare uitspattingen rekent justitie zakenreizen van verdachten, die bijvoorbeeld met een reeks 'secretaresses' naar Strauss-Kahn in de VS gingen voor 'een soirée privée'.

Klant prostitutienetwerk
De 62-jarige Strauss-Kahn is geen hoofdverdachte, maar zou wel klant van het prostitutienetwerk zijn geweest. Indien hij wist was dat er prostituees waren gearrangeerd, kan hem medeplichtigheid worden verweten.

Seksuele uitspattingen in een hotel in New York, maakten half mei vorig jaar een einde aan de loopbaan van de prominente socialist Strauss-Kahn. Hij werd gearresteerd nadat een kamermeisje van het hotel hem had beschuldigd van mishandeling en vrijheidsberoving. De aanklachten werden ingetrokken, maar Strauss-Kahn was toen zijn baan bij het IMF kwijt en was geen leider meer van de Franse socialisten.

Meer over