Drukte op spoedeisende hulp

Op de spoedeisende hulpafdelingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is het dinsdag drukker dan normaal, zo blijkt uit een rondgang van het ANP. Bij het Medisch Centrum Haaglanden is het zelfs 'razend druk op de spoedeisende hulp', aldus een woordvoerster. Ze had het over breuken en kneuzingen door valpartijen.

redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

Bij het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag komen er sinds maandagmiddag meer mensen binnen die hun vingers, polsen, knieën, heupen of enkels verwond hebben.

In het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam hebben ze het vooral druk met polsfracturen en hoofdletsels na valpartijen.

In het Hagaziekenhuis is het iets drukker dan normaal. Vooral jonge mensen melden zich met bijvoorbeeld polsbreuken, meldde een woordvoerder. 'We denken dat ouderen toch meer geneigd zijn om thuis te blijven. We verwachten wel meer mensen vanavond en vannacht, omdat je nu niet om de sneeuw heen kan, maar als straks de sneeuw weggeruimd is, kan het verraderlijk glad zijn.'

In Amsterdam en omgeving zijn ambulances veel vaker uitgerukt. 'Het regent 112-meldingen', zegt een woordvoerder van de Ambulancedienst Amsterdam. Er komen onder meer veel meldingen binnen van valpartijen, van fietsers en voetgangers.

Op een gemiddelde werkdag zijn er 350 tot 400 inzetten in een etmaal. De verwachting is dat het aantal ambulanceritten dinsdag tussen de 400 en 500 uitkomt. De Ambulancedienst Amsterdam bedient ook de regio's Zaanstreek-Waterland en Kennemerland.

Bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam Zuid zijn er niet meer patiënten dan normaal, aldus een woordvoerster.

Meer over