Drie jaar geëist voor ontvoering moeder Mike O.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft vandaag 3 jaar cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 32-jarige Karim M., wegens een ontvoering in het criminele milieu. De 57-jarige moeder van de bekende Amsterdamse crimineel Mike O. werd daarvan in juli vorig jaar het slachtoffer. Snel optreden van de politie leidde een etmaal later tot bevrijding van de vrouw. Zij bleef ongedeerd.

ANP/Redactie
De 57-jarige moeder van de bekende Amsterdamse crimineel Mike O. werd juli vorig jaar ontvoerd in de Rijswijkstraat in Amsterdam Slotervaart ©Street View Beeld
De 57-jarige moeder van de bekende Amsterdamse crimineel Mike O. werd juli vorig jaar ontvoerd in de Rijswijkstraat in Amsterdam Slotervaart ©Street View

Tijdens een inval van een arrestatieteam in een woning in Den Haag schoot een van de verdachten zichzelf dood. De politie kon twee anderen in de boeien slaan. Een ander arrestatieteam pakte een verdachte op nadat hij in gezelschap van het slachtoffer op straat was gezien.

Motief
Tegen de handlangers eiste het OM straffen variërend van 180 uur werkstraf tot 5 maanden cel, onder meer wegens het witwassen van crimineel geld. Het motief voor de ontvoering is grotendeels duister gebleven, ook al omdat de man die zelfmoord pleegde, door zijn veronderstelde handlangers als hoofddader is aangewezen.

Ontvoering
Het slachtoffer werd ontvoerd in de Rijswijkstraat in Amsterdam-Slotervaart terwijl zij in het gezelschap was van een van haar zoons. De politie kon direct in actie komen, omdat surveillerende agenten zagen dat de vrouw in een auto werd getrokken. De zoon kon hen direct op de hoogte brengen van de situatie. Het uitpeilen van mobiele telefoons leverde al snel een spoor naar de daders op.

Meer over