Dreiging personeelacties bij rederij Doeksen blijft

De dreiging van personeelsacties bij rederij Doeksen in Harlingen staat nog steeds. De vakbonden en directie van het bedrijf hebben gisteren in een overleg weliswaar 'een aantal stappen vooruit gezet', maar nog niet alle punten van discussie zijn opgelost.

Redactie
De Rederij Doeksen kampt met verliezen door concurrentie. Beeld anp
De Rederij Doeksen kampt met verliezen door concurrentie.Beeld anp

Volgens de vakbonden zijn werknemers van de rederij onzeker over het behoud van uren en de beloning daarvoor. Doeksen lijdt door de concurrentie met de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) verlies. Door de concurrentie loopt het aantal reizigers bij Doeksen terug en daarom wil het bedrijf schrappen in de dienstregeling. De rederij zegt dat de onrendabele vaarten vanaf 1 november onbetaalbaar zijn.

De werknemers eisen in een ultimatum handhaving van de afspraken over inzetbaarheid, beloning en de inzet van oproepkrachten en werknemers met nulurencontracten. Als het vervolggesprek iets oplevert, leggen de vakbonden het resultaat eerst nog voor aan hun leden. 'Pas als de leden akkoord gaan met alle afspraken, zullen de vakbonden hun ultimatum intrekken', aldus de partijen.

In het vervolggesprek zal onder andere worden gesproken over een conceptrooster dat op dot moment wordt uitgewerkt, zo maakten de partijen vanochtend gezamenlijk bekend.

Meer over