Door ouders uitgehongerd meisje ontsnapt uit kelder

Een 15-jarig Amerikaans meisje is door haar ouders zo uitgehongerd dat ze nog maar 30 kilo woog. Ze werd eerder deze maand huilend aangetroffen op de stoep voor haar woning in Madison (Wisconsin). De vader en stiefmoeder van het meisje zijn gearresteerd, meldden lokale media.

Redactie/ANP
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Volgens de man die haar aantrof was het meisje in haar pyjama uit het raam geklommen, nadat haar stiefmoeder had gedreigd haar van de trap te gooien. Omdat ze zo uitgemergeld was, dacht de man dat het slachtoffertje rond de 8 jaar oud was.

Het meisje is jarenlang vastgehouden in de kelder, terwijl de rest van het gezin boven in de woning leefde, aldus de politie. Er was een alarm geïnstalleerd dat afging als ze naar boven probeerde te komen. Het meisje zat niet op school en had geen toegang tot een toilet. Ze kreeg zeer weinig voedsel en werd volgens de politie door haar vader en stiefmoeder gedwongen haar eigen uitwerpselen op te eten.

Het gezin was eerder al onderzocht wegens een verdenking van kindermishandeling. Toen konden de autoriteiten niets uitrichten, omdat de volwassenen niet meewerkten en het meisje de aantijgingen niet bevestigde, stelde de politie.

Het meisje is jarenlang vastgehouden in de kelder, terwijl de rest van het gezin boven in de woning leefde, aldus de politie.

Meer over