Doodverklaard baby'tje wiebelt ineens met teentjes

Negen uur lang dacht de Britse Alex dat het ongeboren kindje in haar buik dood was. Intens verdrietig en in shock plande ze samen met haar moeder de begrafenis en bereidde ze zich voor op een bevalling die alsnog moest plaatsvinden. Maar wonderbaby Cohan had nog een verrassing in petto.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Alex Jones (21) was zes maanden zwanger toen haar vliezen plotseling braken. Ze raakte meteen in paniek, want ze besefte wel dat zo'n vroege bevalling weinig goeds kon betekenen, zo schrijft The Mirror. In het ziekenhuis kreeg ze het hartverscheurende nieuws te horen: er was geen hartslag bij het ongeboren kindje te horen. In plaats van zich te verheugen op de komst van een nieuw leven en zich daarop voor te bereiden, bracht ze nu negen uur lang in een ziekenhuiskamer door in de overtuiging dat haar kindje dood was en dat ze er hoe dan ook nog van moest bevallen.

Ze greep haar moeders hand en huilde uren achtereen bij het plannen van de uitvaart. Achteraf zegt ze daarover: 'Ik dacht dat mijn hart in tweeën zou breken. Ik realiseerde dat ik moest bevallen van een dood kind. Het was alsof mijn wereld stilstond'.

Zwakke ademhaling
Maar toen gebeurde het: seconden nadat de doodverklaarde Cohan ter wereld kwam, toonde hij tekenen van leven. De vroedvrouwen zagen tot hun ontzetting dat het baby'tje zwak ademde en met zijn tenen wiebelde.

Alex weet het zeker: 'Hij is het baby'tje dat opstond uit de dood. Het was het meest fantastische wat me had kunnen overkomen. Het is een absoluut wonder dat hij hier vandaag de dag nog is. We hadden het er al over waar we hem zouden begraven en toen bewoog hij zijn teentjes. Het was surrealistisch'.

Maar de kleine Cohan was niet direct springlevend. Hij moest maanden op de intensive care doorbrengen. Nog steeds is hij veel te licht voor zijn leeftijd, maar hij heeft onlangs wel zijn eerste verjaardag thuis kunnen vieren.

Alex, die niet langer bij de vader van haar zoontje is, pakte flink uit voor het bijzondere feest. 'We hebben een grote chocoladetaart in de vorm van een teddybeer voor hem gekocht en veel ballonnen. Hij vond het geweldig. Hij is nog steeds klein, maar ook een kleine vechter'.

Meer over