Doeksen als enige naar Vlieland en Terschelling

Rederij Doeksen wordt het enige bedrijf dat een veerdienst biedt van Harlingen naar Terschelling en Vlieland. De veerverbinding van en naar beide eilanden komt in één hand. Doeksen neemt de schepen en veerdienst over van Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). EVT stopt met varen.

Redactie
Een veerboot van Rederij Doeksen in de haven van Harlingen. Beeld ANP
Een veerboot van Rederij Doeksen in de haven van Harlingen.Beeld ANP

Hiermee is de jarenlange concurrentiestrijd tussen TSM Doeksen en Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) beslecht. Dat heeft het ministerie van infrastructuur en Milieu vandaag laten weten. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) bracht beide partijen om de tafel.

Volgens het ministerie krijgen eilandbewoners meer te zeggen over het vervoersplan bij TSM Doeksen, zoals veranderingen in dienstregeling en de dienstverlening aan passagiers. Bovendien is de veerverbinding voor de komende 15 jaar veiliggesteld.

Onzekerheid
Mansveld is blij dat TSM Doeksen en EVT het belang van de eilandbewoners voorop hebben gesteld. 'Met deze schikking is een einde gekomen aan alle onzekerheid. De grote winnaar hier is de eilandbewoner. Die kan nu rekenen op een veilige, betrouwbare en continue veerverbinding tussen het vasteland en de eilanden. Voor school, werk en ziekenhuisbezoek. Het hele jaar door. Bovendien krijgt de eilandbewoner meer invloed bij TSM. Ik heb er alle vertrouwen in dat hiermee de continuïteit van de veerdienst is geborgd voor de toekomst."

De afspraken tussen TSM Doeksen en EVT zijn gekoppeld aan het schikkingsarrangement tussen de Staat en EVT. EVT krijgt van de Staat een vergoeding van 9 miljoen. In ruil daarvoor trekt EVT alle juridische procedures in.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over