Doden gijzeling supermarkt worden in Israël begraven

De vier mannen die vrijdag in een joodse supermarkt in het oosten van Parijs werden doodgeschoten, worden dinsdagochtend in Israël begraven. Dat gebeurt tijdens een gezamenlijke plechtigheid op de begraafplaats van de Olijfberg in Jeruzalem. Dat meldt de krant Le Figaro op gezag van een functionaris van de Joodse gemeenschap in Frankrijk. De zegsman wilde om veiligheidsredenen anoniem blijven.

Redactie
Kaarsen en bloemen voor de joodse supermarkt waar de gijzeling plaats vond. Beeld getty
Kaarsen en bloemen voor de joodse supermarkt waar de gijzeling plaats vond.Beeld getty

Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft minister Limor Livnat van Cultuur opgedragen de begrafenis voor te bereiden.

De CRIF, de raad voor Joodse instellingen in Frankrijk, maakte zaterdag de namen van de vier bekend. Een van hen is Yoav Hattab, de 21-jarige zoon van de opperrabbijn in de Tunesische hoofdstad Tunis, die om veiligheidsredenen door zijn vader naar Frankrijk was gestuurd om daar te studeren. De anderen zijn de 22-jarige Yohan Cohen, de veertiger Philip Braham en de in Tunesië geboren 64-jarige François-Michel Saada.

Cohen werkte sinds een jaar in de winkel, de andere drie waren klanten.
Amedy Coulibaly schoot de vier dood, toen hij de supermarkt binnenstormde. Coulibaly kwam om tijdens de bestorming van de supermarkt door een speciale antiterreureenheid.

Meer over