Update

Doden door ongeval op A10

Foto Rob Rombouts Beeld
Foto Rob Rombouts

AMSTERDAM - Door een ongeval op de ringweg A10 rond Amsterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag een 29-jarige vrouw en een 24-jarige man omgekomen. Drie personen (22 en 23 jaar oud) raakten zwaargewond. Hun toestand is zorgwekkend. Door een aanrijding op de A10 later op de ochtend stierf een 72-jarige vrouw, maakte de politie bekend.

Het eerste ongeval gebeurde rond kwart over vier ter hoogte van de oprit S116 in de richting van de Zeeburgertunnel. De auto raakte van de weg, reed door het gras en begon te rollen. Daarbij vlogen twee personen eruit. Vervolgens raakte het voertuig een van de vangrails, vloog door de lucht en kwam op een andere vangrail terecht. Hierdoor werden de andere drie inzittenden uit de auto en over de geluidswal langs de kant van de weg gelanceerd.

Een van de personen die over de wal vloog, overleed ter plekke. De hulpdiensten brachten de andere slachtoffers naar het ziekenhuis, waar nog een van hen het leven liet. De brandweer moest een deel van de geluidsmuur openzagen om bij alle slachtoffers te komen.

Bij het andere ongeval op de A10 raakte dinsdagochtend een vrachtwagen een auto waardoor vijf personenvoertuigen ervoor ook tegen elkaar botsten. De vrouw, een passagier van de auto waar de truck tegenaan reed, overleed ter plekke. Twee anderen raakten gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

De aanrijding gebeurde ter hoogte van afrit S111 op de rijbaan in de richting van Amsterdam-Noord. De bestuurder van de vrachtwagen is, zoals gebruikelijk bij dit soort ongevallen, overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. (ANP)

null Beeld
Meer over