Dode bij botsing verliefde piloten

Bij een botsing van twee vliegtuigjes boven de Amerikaanse staat Alaska is een van de piloten om het leven gekomen. Het andere vliegtuigje werd bestuurd door zijn vriendin. Beiden waren onderweg naar de plaats Bethel toen hun vleugels met elkaar in contact kwamen.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Het incident deed zich afgelopen vrijdag voor, meldt FoxNews.com. De vliegtuigjes waren afkomstig van verschillende vliegvelden, maar het stel had afgesproken elkaar onderweg naar Bethel te ontmoeten en de rest van de route gezamenlijk af te leggen. Volgens de luchtvaartautoriteiten hadden ze radiocontact met elkaar.

Ze waren allebei de enige inzittende van hun toestel. De 26-jarige pilote was in staat een noodlanding te maken. Een van de vleugels van haar toestel, een Cessna 207, was zwaar beschadigd.

Beiden waren piloot van beroep. De vrouw is in dienst van een vrachtmaatschappij. Het 24-jarige slachtoffer werkte voor een bedrijf gespecialiseerd in luchttaxi's en goederenvervoer.

Het is de derde luchtbotsing in Alaska sinds juli. Volgens de luchtvaartautoriteiten ging het in alle gevallen om toestellen die in bergachtig terrein moeilijk in het vizier te houden waren.

Meer over