Dj's Giel, Paul en Coen in Glazen Huis Leeuwarden

Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg laten zich dit jaar vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis in Leeuwarden. Tijdens de uitzending van de Coen en Sander Show maakte Wilbert Mutsaers, zendercoördinator van 3FM, dit bekend.

null Beeld anp
Beeld anp

Giel Beelen noemde het echt een eer. 'Ik vind het echt heel gaaf, een eer. Leeuwarden, here we come', zei Beelen. 'Hoe heftig het ook is, ik heb er ook heel veel zin in.' De dj zat al zeven keer eerder in het Glazen Huis, waaronder ook vorig jaar. Voor Swijnenberg is het de vierde keer en Rabbering laat zich voor de tweede keer opsluiten.

Mutsaers zei veel te verwachten van Leeuwarden. 'Ik merk nu al hoe ongelooflijk veel mensen al in beweging zijn.' Coen werd in zijn eigen uitzending op de hoogte gesteld. 'Wat moet ik zeggen. Ik vind het bijzonder en een hele eer', zei hij. Ook Paul noemt het heel 'bijzonder'.

De 3FM-dj's zamelen dit jaar geld in voor de strijd tegen kindersterfte door diarree. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat het geld besteedt aan de bouw van sanitaire voorzieningen, training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Babysterfte
Eerder werd al bekend dat Gerard Ekdom zich dit jaar sowieso niet laat opsluiten. Hij zal tijdens het evenement zijn eigen eetcafé openen in Leeuwarden. Hij zat de afgelopen vier jaar wel in het Glazen Huis. Het evenement vindt plaats van 18 tot en met 24 december.

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht toen ruim 12,2 miljoen euro op voor het terugdringen van babysterfte. Het Glazen Huis staat volgend jaar in Haarlem.

undefined

Meer over