Dit zijn de publieke debatten rondom de verkiezingen

Op 21 maart gaat Amsterdam naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nog geen idee wat je wilt stemmen? Raadsleden en lijsttrekkers gaan op deze data nog met elkaar in debat.

Het Parool
Lijsttrekkers bij het openingsdebat, georganiseerd door AT5 en Het Parool. Beeld Maarten Brante
Lijsttrekkers bij het openingsdebat, georganiseerd door AT5 en Het Parool.Beeld Maarten Brante

Verkiezingsshow met de Kiesmannen
Drie Amsterdamse vrienden vinden dat meer jongeren (geïnformeerd ) moeten stemmen en organiseren als 'De Kiesmannen' een verkiezingsshow. Met een avond 'vol show vol satire, spel en film' proberen ze de jonge Amsterdammer een beetje naar de stembus te duwen.
Maandag 19 maart (20.00) €8,50
Paradiso

Het Grote Bewonersverkiezingsdebat
Wijkcentrum d'Oude Stadt gooit het roer om en organiseert een debat waarop bewoners het woord zullen voeren, en de politiek in de zaal zal zitten om vragen te stellen. Lokale politici van landelijke en lokale partijen worden zo gevraagd te reageren op bevindingen van de bewoners.
Maandag 19 maart 20:00 uur (inloop 19:30), gratis
Zuiderkerk

Het Vondelforum
Stadsdorp Vondelpark, een initiatief van de Vondelparkbuurt, organiseert een debat over de politieke plannen voor de wijk. Vertegenwoordigers van Partij voor de Dieren, PvdA, GroenLinks, D66, CDA en VVD worden 'aan de tand gevoeld'. Er wordt gesproken over binnentuinen, de publieke ruimte en de bevoordering van de leefbaarheid van de buurt.
Maandag 19 maart (19.30)
OCCII, Amstelveenseweg 134

Kunstdebat over talentontwikkeling
Tegen welke problemen lopen studenten aan en welke middelen zijn de Amsterdamse politieke partijen bereid in te zetten om deze problemen op te lossen? Hoe groot is de kloof tussen studenten en de politiek? In de Academie voor Theater en Dans gaan onder andere de directeur van de Academie in gesprek met wethouder Kunst en Cultuur Simone Kukenheim (D66) , Zeeger Ernsting (GroenLinks), Nicole Temmink (SP), Lian Heinhuis (PvdA) en Marja Ruigrok (VVD).
Dinsdag 20 maart, 17.30-18.30

De VVAB organiseert een debat over drukte in de stad Beeld ANP
De VVAB organiseert een debat over drukte in de stadBeeld ANP

Leve amsterdam: het grote Slotdebat
Welke beslissingen moeten worden genomen om de stad leefbaar te houden? Hoe moeten we omgaan met het alsmaar groeiende toerisme? Hoe kunnen we de betaalbaarheid van de stad behouden of garanderen? De avond voordat de stembussen openen, organiseren De Balie en Het Parool Het Grote Lijsttrekkers Slotdebat.
Het debat is uitverkocht, maar wordt live uitgezonden via onze politieke Facebookpagina.
Dinsdag 20 maart (20.00) gratis
De Balie

Op 17 januari organiseerden Het Parool en AT5 een openingsdebat met de lijsttrekkers:

Volg de verkiezingen

Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Like onze Facebookpagina Amsterdam Kiest om niets meer te missen.

Missen we iets? Mail stadsgids@parool.nl.

Meer over