Dit zijn de leukste Amsterdamse festivals van mei

Nu de zomer losbarst kunnen Amsterdammers elk weekend wel vrolijk rondbanjeren op een festival. Dit is het overzicht van de festivals in mei, van dansen in het Amsterdamse Bos tot bands in Paradiso.

Het Parool
Eind mei wordt natuurgebied Het Twiske overgenomen door dansende mensen Beeld Bart Heemskerk
Eind mei wordt natuurgebied Het Twiske overgenomen door dansende mensenBeeld Bart Heemskerk

Bekijk hier het overzicht van Amsterdamse festivals in juni.

22fest

Het festival van muziekplatform 22tracks is dit jaar voor het eerst niet in het Diemerbos, maar op het terrein van Thuishaven. Door de kleinere capaciteit (2000 kaarten in tegenover 3000) is het festival dit jaar wat knusser dan voorheen, maar aan de kwaliteit van de muziek is niet getoornd.
Zaterdag 20 mei (13:00-23.00)
Thuishaven

Rollende Keukens
Love it or hate it: de Rollende Keukens zijn terug. Een aantal dagen stroomt het Westerpark barstensvol dagjesmensen die bij een mobiel keukentje een hap willen scoren. Ja, er staan lange rijen en sommige snacks zijn aan de prijs, maar de sfeer blijft elk jaar goed en met een beetje geduld eet je je buikje heerlijk rond.
Nog meer hapjes? Bekijk dan ons overzicht van alle culinaire festivals in Amsterdam.
Woensdag 24 t/m 28 mei
Westergasfabriek

Hemeltjelief! Festival
De NDSM-werf wordt omgetoverd tot een sprookjesbosfestival voor jong en oud. Voor de jonkies zijn er tal van acitivteiten, net als voor de volwassenen. Van schminken tot toneelspelen op een zeepkist en dansen bij de kabouterdisco.
Donderdag 25 mei (12.00-23.00)
NDSM-werf

Diynamic Festival

Twee stages, een foodcourt en een 'enlarged chill out area' maken samen Diynamic Festival. De dj's van het gelijknamelige Duitse platenlabel DIYnamic komen bijna allemaal naar het Amsterdamse bos en nemen hun (deep) houseplaten mee.
Vrijdag 26 mei (12.00-23.00)
Amsterdamse
Bos

909
Het is pas de tweede editie van dit technofestival in het Amsterdamse Bos, dat wordt gehouden op dezelfde locatie als het Diynamic Festival dat een dag eerder plaatsvindt. Dansen tussen de bomen op Jeff Mills, Derrick Carter, Tommy Four Seven, Kenny Larkin en special guest Laurent Garnier.
Zaterdag 27 mei (11.00-23.00)
Amsterdamse Bos

Technofestival 909 in het Amsterdamse Bos Beeld Amaury Miller
Technofestival 909 in het Amsterdamse BosBeeld Amaury Miller

London Calling Festival
Met een beetje mazzel kun je over een paar jaar zeggen als je in de Ziggo Dome staat: 'Ik was erbij toen ze nog in de kleine zaal van Paradiso stonden, op Londen Calling.' Het tweedaagse bandjesfestival in Paradiso biedt nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit de hele wereld een podium als springplank naar clubs en festivals.
Vrijdag 26 (18.00-04.00) en zaterdag 27 mei (18.00-02.00)
Paradiso

Lentekabinet
In het Twiske vind je eigentijdse elektronische muziek, kunst en cultuur. Het muziekprogramma biedt allerlei genres en stijlen - variërend van disco en house tot aan electronica en techno. Dit jaar is er voor het eerst ook ruimte voor live acts als Silver Apples, Powell, Tolouse Low Trax en de percussionisten van Ninos du Brasil.
Zaterdag 27 mei (11.00-23.00)
Het Twiske

EastVille Festival 2017
Een dag na LenteKabinet blijft het dansen in Het Twiske. Met vier verschillende stages van eclectic tot house en meer dan 45 dj's wordt dit een onvergetelijke dag vol lekkere beats en sexy sounds.
Zondag 28 mei (13.00-23.00)
Het Twiske

Bekijk hier het overzicht van Amsterdamse festivals in juni.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over