Filmtips

Dit zijn de films die je deze week moet zien

Elke week zetten we de nieuwste films die te zien zijn in de Amsterdamse bioscopen voor je op een rij.

Het Parool
Pascal is ongemanierd, intrigerend, gevaarlijk en gewapend. En hij maakt het beest in Moll los. Beeld Beast
Pascal is ongemanierd, intrigerend, gevaarlijk en gewapend. En hij maakt het beest in Moll los.Beeld Beast

Ocean's 8
In Ocean's 8 speelt Sandra Bullock de zus van Danny Ocean, de door George Clooney vertolkte meesterdief uit Ocean's Eleven. Ze is net zo slim en werkt uitsluitend met vrouwen. Een statement? Welnee!

Te zien in Arena, City, Filmhallen, The Movies, De Munt, Tuschinski

Beast
Beast herinnert door de omstreden liefde tussen Moll en haar woesteling natuurlijk ook aan Catherine en Heathcliff in Woeste Hoogten. Het doorleefde spel van Jessie Buckley en Johnny Flynn en de zinnenprikkelende schets van hun liefde voor ­elkaar en de natuur maken Beast tot een fraai en mee­slepend drama. Maar Pearce ondermijnt zijn debuut met de sleetse misdaadplot rond een seriemoordenaar.

Te zien in City, Filmhallen, Het Ketelhuis, Kriterion

The Last Son
Het docudrama The Last Son concentreert zich op wat zich in de tien uur na het ongeluk van Edward Kennedy heeft afgespeeld. Het resultaat is een vernietigend beeld van Kennedy en zijn politieke entourage.

Te zien in Filmhallen, De Uitkijk, Tuschinski

Western
De Duitse bouwvakkers die in Western naar Bulgarije reizen om een waterkrachtcentrale uit de grond te stampen, achten zich superieur. Western vertelt een verhaal over kolonialisme, eenwording en westerse arrogantie.

Te zien in De Balie, Eye, Filmhallen, Rialto

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over