Weektips

Dit wil je deze week niet missen

In Amsterdam is altijd wat te doen. Van zwijmelen in De Uitkijk tot een potje curling op grote hoogte: je hoeft je niet te vervelen.

Het Parool
Meer dan het broertje van. Yung Carter is terug, met gloednieuw werk! Beeld Shutterstock
Meer dan het broertje van. Yung Carter is terug, met gloednieuw werk!Beeld Shutterstock

Meer dan het broertje van
Kindsterretje Aaron Carter (1987) ken je misschien nog van pophits als 'I Want Candy' en 'Aaron's Party (Come Get It)', of als broertje van Nick Carter (The Backstreet Boys). Al was het de afgelopen jaren stil rondom Aaron's muzikale carrière. Hij ging failliet, raakte verslaafd en zijn relaties met andere kindsterretjes als Hillary Duff en Lindsay Lohan liepen op de klippen. Niet getreurd: yung Carter is terug, met gloednieuw werk!
Maandag 3 december (19:00 uur)
Melkweg

Zwijmelen in De Uitkijk
Je mag 'm gerust de meest romantische drieluik allertijden noemen. Het zijn Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight van regisseur Richard Linklater. Filmtheater De Uitkijk vertoont vanaf vandaag tot 21 januari alle drie de filmhuisklassiekers die het verhaal vertellen van twee studenten (Ethan Hawke en Julie Delpy) die elkaar toevallig in Wenen ontmoeten en volgt hen door de jaren heen.
Maandag 3 december
Filmtheater De Uitkijk

Potje curling of ijshockey
Het ijsbaantje op het dakterras van Floor 17 is 1 december geopend. Bind de ijzers onder en daag vijf vrienden uit voor een potje curling of ijshockey. De kosten van de baan (€60 per uur voor maximaal 6 personen) worden omgezet in een tegoed dat je in de rooftopbar kunt besteden.
Vanaf 1 december t/m 3 februari, €60
Floor17

Op tv ziet het er altijd zo makkelijk uit Beeld Floor17
Op tv ziet het er altijd zo makkelijk uitBeeld Floor17

De Gratis Bakker
Elke dinsdag kun je tussen twaalf en zes gratis brood halen bij Lola Luid. Ja echt: gratis. Het biologische brood is namelijk een paar dagen oud en anders wordt het weggegooid. Zonde want het is nog prima te eten (tip: de broodrooster doet wonderen). Zo help je mee tegen voedselverspilling én leegstand van je portemonnee. Win-win.
Dinsdag 4 december, 12.00 - 18.00 uur
Lola Luid

Weg met Sinterklaasstress
Nog steeds geen Sinterklaascadeautje gekocht? Geen zorgen, je bent heus niet de enige. Boekenbon? Intertoys? Nee joh! doe dit jaar je Sinterklaasinkopen bij een van deze originele nieuwkomers in Amsterdam.

Kauf Dich Glücklich Beeld Jesper Boot
Kauf Dich GlücklichBeeld Jesper Boot

Op z'n Brits in Skatecafé
Kan jij ook niet wachten tot het Kerst is? Skatecafé snapt dat en vliegt vanavond speciaal een Britse chef in die een Brits kerstdiner voor je bereidt. Op het menu: pastinaak en hazelnootsoep, braadstuk met aardappels en kool en als toetje een sticky toffee pudding. Reserveren kan via reserveren@skatecafe.nl.
Donderdag 6 december (18:30 - 01:00 uur) €22 voor drie gangen
Skatecafé

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over