Dit mag je niet missen op Record Store Day 2019

Het internationale feest van de platenzaak - Record Store Day - is zaterdag voor de tiende keer. Wij maakten een kleine selectie van de optredens in Amsterdamse zaken en de nieuwe platen die je kunt scoren.

Het Parool

Kijken

12.00 Van Common - Concerto (Utrechtsestraat 60)
De naam Van Common is een samenstelling van Van Morrison en diens elpee Common One. De singer-songwriter zei in januari: "Het liefst blijf ik een beetje underground en maak ik de mooiste dingen die ik in me heb. Het belangrijkste is dat ik dit de rest van mijn leven kan doen." Zaterdag om 12 uur kun je horen hoe dat klinkt in Concerto.

14.00 uur Dawn Brothers & Friends - Concerto (Utrechtsestraat 60)
Over hun optreden op Noorderslag schreef Het Parool: "Stijlvolle opening van de avond kwam van countryband Dawn Brothers. De countryband nodigde de top van de Nederlandse americana uit voor een adembenemende rootsrevue." Om 14 uur staan ze in Concerto. Later op de dag brengen ze in Paradiso en ode aan de authentieke roots en Americana.

17.00 CUT_ - Velvet (Rozengracht 40)
Amsterdams elektronisch indiepop duo CUT_ (spreek uit cut underscore) is ook van de partij op Record Store Day. Hun nieuwe single Love & Alcohol gaat over een relatie die gedoemd was te mislukken. Om 17 uur speelt het duo in Velvet.

Kopen:

Op Record Store Day brengen veel bands gelimiteerde oplages en nieuwe albums uit. Dit jaar zijn dat er meer dan 600. Deze Nederlandse uitgaves kun je kopen:

Van Dik Hout
Dit jaar is er extra aandacht voor Nederlands talent. Zo verschijnt onder andere het debuutalbum van Van Dik Hout uit 1994, met daarop de Nederpopklassieker Stil In Mij, dat niet eerder op vinyl verkrijgbaar was.

Dawn Brothers
Dawn Brothers brengt samen met DeWolff, Tim Knol, Coal Harbour, Merel Sophie, David Gram, Stefan Wolfs en Sam Jones het 10" album 'Next Of Kin' uit. Deze nieuwe generatie muzikanten brengt een ode aan de authentieke roots en Americana.

Doe Maar
Met De Bom wist Doe Maar in 1982 de Nederlandse hitlijst te bestormen. Het nummer belandde gek genoeg nooit op een album van Doe Maar, maar nu wel opnieuw op vinyl, met het instrumentale nummer Skunk als B-kant.

De Staat
De eerste 5000 mensen die een aankoop doen krijgen de single Kitty Kitty van De Staat op vinyl cadeau. Op de B-kant staat de instrumentale versie van het nummer.

Meer over