Tips

Dit mag je deze week niet missen

Een dag niet gefeest, is een dag niet geleefd. Vooruit, zo luidt het gezegde eigenlijk niet maar het gaat wel op voor een gemiddelde week in Amsterdam. Benieuwd naar doordeweekse events? Wij tippen ze hier.

Het Parool
Choreografe Roni Haver was ooit verslingerd aan Tetris, het bracht haar op het idee voor de dansvoorstelling Tetris, Mon Amour. Beeld Martijn Halie
Choreografe Roni Haver was ooit verslingerd aan Tetris, het bracht haar op het idee voor de dansvoorstelling Tetris, Mon Amour.Beeld Martijn Halie

Tetris dansjes
Weinig is zo bevredigend als een perfecte volle rechte lijn wegspelen wanneer het Tetris betreft. Zo bevredigend zelfs dat het computerspelletje akelig verslavend is. Ook choreografe Roni Haver was er ooit aan verslingerd. Maar niet elke verslaving eindigt in rampspoed, zo blijkt: het bracht Haver op het idee voor 'Tetris, Mon Amour' een dansvoorstelling met dansers van Club Guy & Roni en musici van Slagwerk Den Haag.
Maandag 13 en dinsdag 14 november (20.30-21.30 uur),
van €10,00 tot €32,50 (afhankelijk van rang)
Stadsschouwburg Amsterdam

Aan tafel met Nigella Lawson
De Engelse tv-kok en auteur was al eerder te gast bij The School of Life in London en komt nu ook naar Amsterdam. Nigella wordt een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert van verschillende gasten geserveerd, waaronder psychiater en filosoof Damiaan Denys en Parools restaurantrecensent Hiske Versprille. Zij gaan met haar in gesprek over herinneringen, vriendschap, creativiteit en, natuurlijk, eten.
Dinsdag 14 november (19.00-21.00 uur), €44,-
DeLaMar Theater

undefined

Er is er één jarig
Ruud van der Peijl wordt 57 jaar en viert zijn verjaring in Sociëteit Sexyland. "Het wordt een legendarisch feest zoals ik die in de jaren negentig in de Roxy en de Supperclub organiseerde," aldus de kunstenaar. Alles leuk en aardig maar de jarige job legt zijn feestbezoek wél een strikte dresscode op: een superheld, in cocktailjurk of naakt.
Woensdag 15 november (17.00-23.00 uur), €2,50
Sexyland

Is het nog iets waard?
Altijd al eens willen weten of dat stoffige, dikke boek - ooit van een oudtante geërfd - iets waard is? Taxateur Arie Molendijk komt naar de stad om boeken op waarde te schatten. Het is niet zelden dat op een dag als deze 'uiterst zeldzame werken voor de dag komen', aldus de beste man.
Donderdag 16 november (11.00-15.00 uur), €5,-
Westerkerk

Een taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal meegebrachte boeken Beeld -
Een taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal meegebrachte boekenBeeld -

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over