Lijstje

Dit kun je doen tijdens 24H Noord

Op 28 oktober is Noord een etmaal lang het epicentrum van Amsterdam tijdens 24H Noord. Met deze planning overleef je de dag.

Het Parool
Het stadsdeel aan de overzijde van het IJ toont dit weekend alles wat Noord in petto heeft Beeld anp
Het stadsdeel aan de overzijde van het IJ toont dit weekend alles wat Noord in petto heeftBeeld anp

07.30 uur: Yoga op 100 meter hoogte
Ontwaak relaxed op honderd meter hoogte met een yogasessie op het dak van de A'DAM Toren. Inlopen kan vanaf 07.30 uur, de eerste rek- en strekoefeningen starten een half uur later. Let op: de kaarten die vooraf aangeschaft konden worden, zijn uitverkocht. Als het mooi weer wordt, komen er extra tickets vrij.
ADAM Lookout, Overhoeksplein 5

De Omlaagkijkende Hond op honderd meter hoogte zorgt voor een zeer ontspannend effect Beeld ADAM Toren
De Omlaagkijkende Hond op honderd meter hoogte zorgt voor een zeer ontspannend effectBeeld ADAM Toren

09.30 uur: Urban Jungle Bootcamp
Laat yoga je niet genoeg zweten? Waag je dan aan de urban jungle bootcamp van Hangar Amsterdam en Sportstudio 79. Volgens de organisatie wordt het een sportieve verkenning van de kop van het Hamerstraatkwartier. De work-out start om 09.30 uur, behelst zo'n anderhalf uur en deelname is gratis.
Hangar, Aambeeldstraat 36

10.00 uur: Ontbijten met bite
Na de inspanningen van vanmorgen is een stevig ontbijt meer dan welkom. Nancy Wiltink serveert de smaken van Noord, zoals brood van de Buiksloterbakery en jam uit eigen tuin. Wiltink is verhalenverteller van beroep, rustig smikkelen zal er dus niet bij zijn. Ze deelt tussen de croissants en jus d'orange de mooiste verhalen over Noord.
Tuin aan Zee, Buiksloterweg 9

Er gaat niets boven een vers gebakken eitje na een intensieve yogasessie Beeld anp
Er gaat niets boven een vers gebakken eitje na een intensieve yogasessieBeeld anp

11.00 uur: Rondleiding over scheepswerf
Tijd voor een inhoudelijk verzetje op de zaterdagochtend. Speciaal voor 24H Noord is de scheepswerf te bezoeken. Na een rondleiding van een uur ben je op de hoogte van alle 'ins and outs' van de gigantische werf.
Damen Shiprepair Amsterdam, Vasumweg 125

13.30 uur: Chocolade proeven
Amsterdams eerlijke en biologische chocoladefabriek staat in Noord. De Chocolatemakers bieden deze zaterdag een kijkje in de keuken. Tijdens de rondleiding kun je zien, ruiken en proeven hoe echte chocolade gemaakt wordt.
Chocoladefabriek, Zesde Vogelstraat 54

Een workshop om je vingers bij af te likken Beeld Chocolate Makers
Een workshop om je vingers bij af te likkenBeeld Chocolate Makers

14.00 uur: Tag je naam op de NDSM-werf
Op de grote muur van de loods op de NDSM-werf zal tijdens 24H Noord het I Amsterdamlogo verschijnen. Iedereen laten weten hoe 'I Amsterdam' jij bent? Pak een spuitbus en ga los: tag jezelf of vereeuwig de naam van je lief, je kind of je huisdier op de muur. (Doorlopend tot 17.00 uur).
Street Art Today (Docklands), tt. Neveritaweg 1

15.00 uur: Proef het bier van Oedipus
Waar worden die vrolijk gekleurde Oedipusbiertjes eigenlijk gebrouwen? Hoe gaat dat? En ook niet onbelangrijk: hoe smaken ze? De brouwerij geeft zaterdag gratis rondleidingen en proeverijen (15.00-17.00 uur) en heeft ook ander smakelijk vermaak op het menu: met eten van The Beef Chief, livemuziek en natuurlijk bier bier en nog meer bier!
Proeflokaal Oedipus Brewing, Gedempt Hamerkanaal 85

Bier, bier en nog meer bier Beeld Het Parool
Bier, bier en nog meer bierBeeld Het Parool

19.00 uur: In de wolken bij HoogtIJ
Deze kas op grote hoogte, waar op het dakterras uitkijken over de stad al een feest op zich is, staat dit weekend in het teken van The Factory van Andy Warhol. Verwacht kunst, optredens en bijzondere drankjes.
HoogtIJ, Johan van Hasseltweg 39

20.00 uur: Koopjesjagen op de Midnight Market
Vaak moet je er vroeger dan vroeg bij zijn om pareltjes van de marktkraampjes te vissen, maar tijdens 24H Noord begint de markt pas 's avonds. Van oude technoplaat tot vintage spijkerbroek, je kan het er vinden. Goede outfit op de kop getikt? Wandel dan even langs de marktkapper om je look af te maken.
Theaterplatform PickUp, tt. Neveritaweg 15N4

21.00 uur: Levend stratego in het Noorderpark
Waarom met een plastic poppetje spelen als je ook zelf de pion kan zijn? De Tactische Bosspelen, een club volwassenen die nog lang niet uitgespeeld zijn, organiseren in een pikdonker Noorderpark levend stratego en vlaggenroof.
De Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16

22.00 uur: 90's disco in het Skatecafé
In het Skatecafé, waar je toch al eens heen moest om de skateramp te bekijken en het eten te proeven, barst tijdens 24H Noord ook nog eens een ouderwetse 90's disco los. Wees erbij en party like it's 1999.
Skatecafé, Gedempt Hamerkanaal 42

23.00 uur: Films kijken tot het ochtendgloren
Trek je pyama aan en kruip in de rood fluwelen biosscoopstoelen van FC Hyena. Daar krijg je onder het genot van natuurwijnen en kleine hapjes de hele nacht jaren-tachtig-filmhits te zien (ter ere van het tweede seizoen van Stranger Things)... waarna je kunt (na)genieten van een ontbijtje in het restaurant.
FC Hyena, Aambeeldstraat 24

Stratego, maar dan met mensen van vlees en bloed Beeld anp
Stratego, maar dan met mensen van vlees en bloedBeeld anp
In je pyjama lekker wegkruipen bij E.T. a.k.a. jeugdsentiment Beeld anp
In je pyjama lekker wegkruipen bij E.T. a.k.a. jeugdsentimentBeeld anp

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over