Tips

Dit kun je deze week doen in Amsterdam

In Amsterdam hoeft niemand zich te vervelen. Sterker: er wordt zoveel georganiseerd dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wekelijks gaat de redactie op zoek en selecteert het beste uit de (culturele) agenda.

Het Parool
Nee, je hoeft je deze week niet te vervelen. Doe bijvoorbeeld mee aan een stevig potje Flodderbingo (zie woensdag). Beeld anp
Nee, je hoeft je deze week niet te vervelen. Doe bijvoorbeeld mee aan een stevig potje Flodderbingo (zie woensdag).Beeld anp

Dinsdag 18 april

Verhalen van het gepeupel
Elke maand worden in de Rode Hoed Onbekende Nederlanders geïnterviewd. Iedereen vindt het leuk om verhalen van Bekende Nederlanders te horen, maar zouden de anekdotes van onze 'normale' stadgenoten niet net zo interessant zijn? Aanmelden gewenst.
Dinsdag 18 april (20.30-22.00)
Rode Hoed

Jandino in de Meervaart
Jandino Asporaat staat met zijn zesde solovoorstelling Keihard in het theater. Voor de dinsdagavond zijn nog kaarten. Tot aankomende zomer is dit de laatste kans om Asporaat in Amsterdam te zien.
Dinsdag 18 april (20.15)
Theater Meervaart

Tot de zomer treedt Jandino niet meer op in Amsterdam. Beeld anp
Tot de zomer treedt Jandino niet meer op in Amsterdam.Beeld anp

Homeland in Nederland
Sinds 2013 is Dick Schoof dé man achter het Nederlandse anti-terreurbeleid. Op woensdagmiddag wordt hij door Amsterdamse studenten geïnterviewd over zijn werk. Het gesprek gaat over terrorisme, maar ook hoe voorkomen moet worden dat de angst voor terreur een groter probleem wordt dan de daadwerkelijke kans op aanslagen.
Woensdag 19 april van (13.00-14.00)
Roeterseiland

Buurman, wat doet u nu?!
Wekelijks organiseert De Prael een bingo-avond met een specifiek thema. Soms is dat iets algemeens (denk: scooter, disneyprinsessesn), maar deze week is het wel erg geniaal: het thema is Flodder. Wees dus vooral zo aso mogelijk, neem een hap hondenvoer uit blik, steek die sigaar op en zorg dat je wint.
Woensdag 19 april (19.00-23.00)
Brouwerij De Prael

Folks Night
Elke maand speelt de huisband Daphne Music in de Werkplaats folkmuziek. Ook worden twee andere bands uitgenodigd om te komen spelen. Dit keer komen Bear Bozeman (blues) en Maeve (semi-akoustische pop) spelen.
Woensdag 19 april van 20.00 tot 23.00 uur
Volkshotel

Folkmuziek in de Werkplaats van het Volkshotel Beeld Volkshotel
Folkmuziek in de Werkplaats van het VolkshotelBeeld Volkshotel

Balletje balletje
Beerpong lijkt zo'n moeilijke sport niet: je hoeft alleen maar een pingpongballetje met een soepel boogje in iemands rode bekertje met bier te gooien. Lukt dat? Dan moet het bekertje opgedronken worden door de tegenstander. Dat eindigt uiteraard in een gelag. In café Fest wordt een heus beerpongtoernooi gehouden. Zorg dus voor een goede bodem en zet 'm op! Wel even aanmelden.
Donderdag 20 april (20.00-01.00) gratis
Café Fest

Noord gestoord
Om oude en nieuwe bewoners van Noord met elkaar kennis te laten maken wordt op donderdag een Kroegentocht georganiseerd. De tocht begint in ONS (voormalige Ot en Sien) en gaat wat noordelijke kroegen van jewelste af. Meld je even aan.
Donderdag 20 april (17.00) gratis
ONS

Het voormalige Ot en Sien is het vertrekpunt van de kroegentocht. Beeld Google Maps
Het voormalige Ot en Sien is het vertrekpunt van de kroegentocht.Beeld Google Maps

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over