Dijkstra wint Polly Morph

AMSTERDAM - Anno Dijkstra heeft de Polly Morph Prijs 2008 gewonnen. De jury, bestaande uit Hans Aarsman, Fleur Dérogée, Gijs Frieling, Joris Lindhout en Kees Keijer, was unaniem van mening dat Dijkstra de eerste Polly Morph kunstprijs verdient.

Dijkstra laat op de finale-expositie in W139/Basement een aantal beelden van plasticine zien. Deze sculpturen zijn gebaseerd op jeugdherinneringen van mediabeelden. Deze beelden zijn deel geworden van het collectieve geheugen.
Van alle genomineerden getuigt zijn werk volgens de jury van 'de meeste energie en ambitie'.

Het probleem van de tweedehandservaring is een van de centrale en moeilijkste vragen voor een beeldend kunstenaar. De jury: "Dijkstra treedt dit thema doortastend tegemoet."

De Polly Morph kunstprijs is een stimuleringsprijs voor beginnende kunstenaars in de regio Amsterdam. In tegenstelling tot bestaande stimuleringsprijzen richt deze nieuwe kunstprijs zich op mensen die zich op latere leeftijd zijn gaan wijden aan beeldende kunst. Er kan alleen worden deelgenomen door kunstenaars die ouder zijn dan dertig jaar.

De deelnemende kunstenaars zijn voorgedragen door Amsterdamse kunstinstellingen, kunstopleidingen en kunstinitiatieven. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro. (HET PAROOL)

Meer over