Deze winter krijgt Amsterdam niet klein

Wintertaferelen op de Singel in Amsterdam. Foto ANP Beeld
Wintertaferelen op de Singel in Amsterdam. Foto ANP

AMSTERDAM - Hoewel het dinsdagmorgen glad was, hadden politie, brandweer en ziekenhuis OLVG het niet extra druk. ''Ik denk dat mensen op gladheid zijn ingesteld,'' aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

In andere delen van het land dreigt strooizout op te raken, maar in stadsdeel Centrum is geen tekort. En dat komt er ook niet, zegt een woordvoerder. ''We hebben een bijzondere deal, waardoor de toevoer verzekerd is. Strooiers van het stadsdeel zijn 24 uur per dag aan het werk, ze hebben kringen onder de ogen.''

De meeste aandacht gaat uit naar kruispunten, doorgaande wegen, fietspaden en bruggen. ''Gladheid is niet te voorkomen met temperaturen rond het vriespunt.'' Overigens kunnen burgers bij bruggen zelf strooien als daar een zoutkist staat.

De brandweer rukte gisteren wel uit naar het Parlevinkerpad in Noord, waar een jongetje door het ijs was gezakt. Toen de brandweer arriveerde, had een omstander het kind al uit het water gehaald.

Eveneens in Noord reed een 33-jarige automobiliste gistermiddag op de Buiksloterweg tegen een woning aan als gevolg van de sneeuw. De voorkant van de auto raakte zwaar beschadigd, maar de bestuurster bleef ongedeerd. Ook de gevel van de woning liep beschadigingen op. De bewoners hoeven echter niet hun huis uit. (HET PAROOL)

Meer over