weektips

Deze week: 25 jaar Wu-Tang Clan en pakjesruil voor Sinterklaas

Ziet jouw agenda er nog akelig leeg uit deze week? Met deze tips maak je er toch een leuke week van. Wat dacht je van last-minute naar Kylie Minogue of een bord truffelpasta (mét prosecco)?

Het Parool
Masta Killa (Jamel Arief) van hiphopformatie Wu-Tang Clan Beeld anp
Masta Killa (Jamel Arief) van hiphopformatie Wu-Tang ClanBeeld anp

Vijf gangen Venezolaans van Fernando
De Venezolaanse keuken mag dan misschien niet zo'n bekende zijn in Nederland, maar dat betekent niet dat het niet smullen geblazen is tijdens de eerste editie van de Dinner Party in Escobar. Fernando Paez Magro (oud-chef van Bar Centraal en Guts & Glory) neemt je in vijf gangen mee naar zijn land van herkomst en serveert de gerechten waarmee hij is opgegroeid.
Maandag 19 november (18:00 - 23:00 uur) 32,50 euro, excl. drankjes
Escobar

Enter The Wu-Tang: 36 Chambers is jarig
De legendarische debuutplaat van de Wu-Tang Clan is 25 jaar en dat mag best, nou ja, zeg maar moét gevierd worden. In De Nieuwe Liefde duiken schrijver Will Ashon, Gideon 'Gikkels' Everduim, Spency 'DJ Sueside' Lodowica in de wereld van hiphop en de Wu-Tang Clan in het bijzonder. De presentatie is in handen van journalist Myrthe Hilkens, die tijdens haar studie in Tilburg veel omging met Nederlandse leden van de Wu-Tang Clan.
Dinsdag 20 november (20:00 - 22:00 uur)
De Nieuwe Liefde

Zei iemand daar truffel?
Truffelpasta, truffelmayonaise, truffelpizza... Begint jouw hart ook sneller te kloppen als je het woord truffel hoort? Dan ben je vanaf vandaag bij restaurant 5&33 aan het juiste adres. Van 20 november tot 5 maart kun je hier terecht voor een heus viergangen truffelmenu van Julius Jaspers (€75). Iets teveel van het goede? Vanaf dinsdag kun je elke week genieten van een bord truffelpasta mét prosecco (€20).
Dinsdag 20 november
5&33

Truffelpasta en prosecco, iemand? Beeld 533
Truffelpasta en prosecco, iemand?Beeld 533

Knappe koppen en cocktails
Hoe komt het toch dat honderden vogels samen synchroom zwieren door de lucht? Is er dan één vogel met een goed gevoel voor richting die het voortouw neemt, of doen ze maar wat? En hoe zit dat met vissen? Het antwoord op al deze vragen en meer krijg je vanavond tijdens Science & Cocktails met Charlotte Hemelrijk, Robbert Dijkgraaf en Ewine van Dishoeck.
Dinsdag 20 november (20:00 uur)
Paradiso Noord Tolhuistuin

Ruilen voor pakjesavond
Pakjesavond komt nu wel gevaarlijk dichtbij. Moet jij nog cadeautjes scoren, maar wil je niet gelijk een bak geld uitgeven aan speelgoed dat binnen de kortste keren weer in de kast ligt? Sla dan vanavond je slag tijdens de laatste avond van RecycleSint in de stad. Wie speelgoed inlevert, krijgt waardebonnen om ter plekke 'nieuw' speelgoed uit te zoeken.
Woensdag 21 november
Veronicaschip, NDSM-pier 1 (19.00-22.00 uur)

Kylie is in het land
Niet alleen de Sint, maar ook popprinses Kylie Minogue is weer in het land. Na zeven jaar afwezigheid treedt de Australische op in Afas Live. Op het programma vanavond: hits als The Loco-Motion en Can't Get You Out of My Head én natuurlijk werk van haar nieuwe album Golden.
Donderdag 22 november (20:00 - 23:00 uur)
Afas Live

Kylie in volle glorie Beeld anp
Kylie in volle glorieBeeld anp

Ed Sheeran: 'Liedjes zijn rare dingen'
Hij is één van de meest succesvolle singer-songwriters van dit moment: Ed Sheeran. Tijdens IDFA wordt een ingetogen portret van hem getoond. Je volgt Sheeran terwijl hij werkt aan zijn laatste album Divide. Openhartig vertelt hij over het proces. Want liedjes, dat zijn volgens Sheeran maar rare dingen.
Donderdag 22 november (Brakke Grond)
Vrijdag 23 november en zaterdag 24 november (Pathé De Munt)

undefined

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over