Deze films draaien vanaf deze week in de bioscoop

Elke week kun je nieuwe films zien in de Amsterdamse bioscopen. Dit zijn de films die vanaf deze week vertoond worden.

Het Parool
Magallanes (Damián Alcázar) was niet altijd taxichauffeur in Lima. Beeld Magallanes
Magallanes (Damián Alcázar) was niet altijd taxichauffeur in Lima.Beeld Magallanes

Magallanes (****)

Magallanes (Damián Alcázar) was niet altijd taxichauffeur in Lima, ooit diende hij in het Peruaanse leger onder een machtsbeluste kolonel (Federico Luppi).

Als er een jonge vrouw bij Magallanes in de taxi stapt, herkent hij haar direct als het meisje dat op haar veertiende werd misbruikt door die kolonel. Nu blijkt ze in de schulden te zitten. Magallanes besluit haar te helpen.

Te zien in Eye en Rialto

Lees de hele recensie hier.

Home (***)

Home vindt zijn spil in Kevin (Sebastian Van Dun), die thuiskomt na een gevangenisstraf. Maar niet écht thuis, want zijn moeder schuift hem door naar het gezin van haar zus, waar ze hoopt dat hij een stabielere basis vindt.

Daar is hij al snel dikke maatjes met zijn neef Sammy (Loïc Batog) en diens vriend John (Mistral Guidotti). Ook Johns thuissituatie is niet al te rooskleurig, wordt gaandeweg duidelijk, wat tot een dramatische gebeurtenis in het tweede deel van de film leidt.

Te zien in Eye, Filmhallen en Ketelhuis

Lees de hele recensie hier.

Toen mijn vader een struik werd (***)

De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) mag dan worden gewekt met een reveille, dat is een flauwiteit van haar banket bakkende én trompet spelende vader. Maar de grap wordt bittere ernst als vader (Teun Kuilboer) wordt opgeroepen voor het leger.

Toda doet takken in zijn helm voor hij vertrekt, en zo komt Nicole van Kilsdonks jeugdfilm Toen mijn vader een struik werd - een verfilming van het succesvolle kinderboek van Joke van Leeuwen - aan zijn titel.

Te zien in Eye, Filmhallen, Rialto en Ketelhuis

Lees de hele recensie hier.

undefined

Het verlangen (***)

De blonde Brigitte (Chantal Janzen) is een mooie schoenverkoopster met literaire ambities. De broers Marc (Gijs Naber) en Boudewijn Goudemondt (Alex Klaasen), eigenaren van een prestigieuze, maar noodlijdende uitgeverij, keuren haar gammele manuscript onmiddellijk af. Als Boudewijn een briljant boek in handen krijgt van de onooglijke en mediaschuwe Herman Schutte bedenkt hij een plan: wat als ze het uitgeven onder Brigittes naam?

Te zien in Filmhallen, Ketelhuis, The Movies, Arena, City, De Munt en Tuschinski

Lees de hele recensie hier.

Meer over