weektips

Deze events houden je wel even van de straat

Woensdag start het Amsterdam Dance Event en zijn er honderden feestjes in de stad. Voor diegenen die niet van dance houden is er deze week genoeg te beleven: dit zijn onze tips.

Het Parool
Wat doen al die Chinese toeristen op het Delflandplein? Beeld Dingena Mol
Wat doen al die Chinese toeristen op het Delflandplein?Beeld Dingena Mol

Opera in de bios
Altijd al klassiekers als Romeo en Juliet, De Notenkraker of La traviata van dichtbij willen zien? Hiervoor hoef je niet diep in de buidel te tasten, The Royal Opera en The Royal Ballet uit Londen komen naar je toe. In twee bioscopen in de stad worden de komende tijd maar liefst 11 klassiekers live uitgezonden. Vanavond is de aftrap met het ballet Mayerling.
Vanaf maandag 15 oktober (20:10)
The Movies en de Filmhallen

Indie klassieker

De Britse indierockband Bloc Party staat op 15 oktober in de Afas Live en speelt tijdens het optreden het debuutalbum Silent Alarm integraal. Bloc Party werd met het album onderdeel van de laatste golf van echt succesvolle Britse alternatieve gitaarbands, waar ook bands als Franz Ferdinand en Arctic Monkeys toe gerekend worden. Het concert is uitverkocht, maar er staan veel kaarten op ticketswap.
Maandag 15 oktober (20.00)
Afas Live

Chinezen op het Delflandplein
Dagelijks bezoeken honderden Aziatische toeristen het Delflandplein in Nieuw-West. Opvallend, want het plein buiten de Ring telt slechts een handvol winkels. Wat hebben toeristen daar te zoeken? Parool-journalist Tom Grosfeld en fotograaf Dingena Mol gingen op onderzoek uit, de foto's die daaruit zijn gekomen worden tentoongesteld in New Metropolis.
Dinsdag t/m 28 december
New Metropolis

Hoera: het is ADE
Vandaag start het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Vijf dagen lang treden meer dan 2500 dj's, muzikanten en artiesten op in meer dan 140 clubs en locaties. House, techno, alle liefhebbers van electronische muziek kunnen tot en met zondag los.
Wel feesten, maar geen geld? Dit zijn de beste gratis events van ADE.
Woensdag 17 t/m zondag 21 oktober

undefined

Hap, slik, weg
Wat doet een xtc-pilletje eigenlijk met je hartslag? Daarover praat men in Pakhuis de Zwijger, onder leiding van dagvoorzitter Geraldine Kemper. Onder andere Robert Riezebos, Hoofd Cardiologie in het OLVG, vertelt over de prettige gevolgen, én de gevaren.
Donderdag 18 oktober (20.00) gratis, wel reseveren
Pakhuis de Zwijger

ADE voor beginners
Wel een beetje proeven wat dat Amsterdam Dance Event is, maar geen zin om laat in een stampende club te staan? Net als vorig jaar brengt fotografiemuseum Foam kunstenaars samen die op stukje niemandsland Het Stenen Hoofd een kunstinstallatie onthullen. Dit jaar is dat een enorme constructie waarop foto's geprojecteerd worden. Er zijn biertjes en muziek klinkt uit koptelefoons.
Donderdag 18 oktober (19.00-21.00, installatie blijft staan) gratis
Het Stenen Hoofd

De installatie van vorig jaar Beeld Installatie 2017 (Jean-Vincent Simonet x Trippin Jaguar) © Foam / Foto: Daniel Lewensztain
De installatie van vorig jaarBeeld Installatie 2017 (Jean-Vincent Simonet x Trippin Jaguar) © Foam / Foto: Daniel Lewensztain

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over