Dermatologen Catharina Ziekenhuis definitief weggestuurd

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven stuurt vier dermatologen definitief de laan uit. De zogenoemde toelatingsovereenkomst met de voltallige maatschap is donderdag opgezegd.

Redactie
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Beeld Google Streetview
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.Beeld Google Streetview

De vier huidartsen hebben de integriteitsregels van het ziekenhuis overtreden door zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie te beginnen. De dermatologen lieten patiënten (contant) betalen voor verzekerde zorg, zegt het ziekenhuis.

In een verklaring donderdag beschuldigt voorzitter Piet Batenburg van de raad van bestuur de dermatologen bovendien van machtsmisbruik. Alle (kritische) vragen van ziekenhuismedewerkers over de twijfelachtige opzet van de polikliniek werden beantwoord met het argument dat zij toestemming hadden.

Batenburg: 'Gezien de traditionele gezagsverhoudingen binnen een ziekenhuis vind ik het heel goed begrijpelijk dat de medewerkers opdrachten van de specialisten zonder meer uitvoerden. Zij vertrouwden de dermatologen. De dermatologen hebben hier duidelijk een grens van integriteit overschreden.'

De maatschap treft diverse juridische stappen tegen de beslissing van het ziekenhuis.

Meer over