Dermatologen Catharina niet op non-actief

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven mag vier dermatologen voorlopig niet op non-actief zetten omdat ze patiënten hebben doorverwezen naar hun eigen privékliniek MohsA in Venray. Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg heeft dat bepaald.

Een woordvoerder van het ziekenhuis legde maandag uit dat uit intern onderzoek is gebleken dat de vier dermatologen stelselmatig patiënten hebben doorverwezen. Het ziekenhuis wilde de artsen vanaf dinsdag op non-actief zetten.

Volgens het ziekenhuis heeft het Scheidsgerecht in kort geding geoordeeld dat de maatregel te zwaar was omdat er te weinig bewijs is en omdat de dermatologen hebben beloofd dat ze niet meer zullen doorverwijzen naar hun eigen kliniek.

Advocaat Henk Stollenwerck van de dermatologen bevestigde de uitspraak, maar wilde verder niet reageren.

Het ziekenhuis ligt al langer met de dermatologen overhoop. Vorig jaar werd de zogenoemde toelatingsovereenkomst met de voltallige maatschap opgezegd.

Volgens het ziekenhuis hebben de huidartsen de integriteitsregels overtreden door zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie te beginnen. De dermatologen lieten patiënten (contant) betalen voor verzekerde zorg, zegt het ziekenhuis.

De dermatologen zeggen dat ze toestemming hadden en dat er niet is betaald voor verzekerde zorg.

Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg neemt binnenkort een definitieve beslissing over het conflict.

Meer over