Derde Vinnies opent in oude pand Sal Meijer

Toen de in Amsterdam wereldberoemde koosjere broodjeszaak Sal Meijer verdween, bleef er een lege plek achter in de Scheldestraat. Die wordt eind september opgevuld met de derde vestiging van lunchroom Vinnies.

Redactie
De inrichting van de nieuwe Vinnies zal in dezelfde stijl zijn als de andere twee vestigingen. Beeld Vinnies
De inrichting van de nieuwe Vinnies zal in dezelfde stijl zijn als de andere twee vestigingen.Beeld Vinnies

Eind december 2015 moest fameuze koosjere broodjeszaak Sal Meijer door gestegen huurprijzen noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. De zaak aan de Scheldestraat sloot en sindsdien was het lang onduidelijk wat ervoor in de plaats zou komen. Dat is nu duidelijk: lunchroom Vinnies opent er in de nazomer de deuren.

Het is niet de eerste vestiging van de lunchroom. Eerder opende er een Vinnies aan de Nieuwezijds Kolk en op de Haarlemmerstraat.
Vooral die laatste werd door de diverse kaart een begrip onder vegetariërs. Zelfs zo dat in 2012 het broodje auberginekaviaar werd verkozen tot Broodje van de Week

Toch wordt niet alles vegetarisch in de vestiging, laat mede-eigenaar Jules Ex weten. "We willen onder andere een broodje serveren dat Sal Meijer zal eren. Een broodje warm vlees zou dan bijvoorbeeld een mooie knipoog zijn."

De verwachting is dat Vinnies eind september de eerste gasten kan ontvangen.
Sal Meijer heeft intussen ook een nieuwe thuisbasis gevonden voor de koosjere kookkunsten, maar houdt nog even geheim waar dat precies is.

Vinnies, Scheldestraat 45 (vanaf eind september)

Meer over