Derde verdachte brute straatroven opgepakt

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in verband met een reeks zeer gewelddadige straatroven in Amsterdam-Zuidoost en Diemen.

ANP/Redactie
Twee van de verdachten op camerabeelden. Foto's © depolitiezoekt.nl Beeld
Twee van de verdachten op camerabeelden. Foto's © depolitiezoekt.nl

Deze 23-jarige man werd afgelopen vrijdag al opgepakt, maar het Openbaar Ministerie heeft dit vandaag pas bekendgemaakt. De rechter-commissaris heeft inmiddels besloten dat de man vrij moet komen, maar hij blijft wel verdachte.

De overvallers maakten onlangs zeker vier slachtoffers. Ze trokken hen de bosjes in en mishandelden hen ernstig. Vervolgens gijzelde een van de criminelen het slachtoffer, terwijl de ander geld ging pinnen met diens gestolen pinpas.

Vorige week dinsdag pakte de politie al twee andere verdachten op in Bussum. Een van hen, een 22-jarige man, zit nog vast. De andere is inmiddels weer op vrije voeten, maar hij is wel nog verdachte en justitie kijkt nog naar zijn mogelijke betrokkenheid bij de overvallen.

Vanwege het grove geweld dat de overvallers gebruikten, verspreidden politie en justitie foto's van een van de verdachten.

Beveiligingscamera's hadden deze beelden gemaakt toen hij met een gestolen pas aan het pinnen was. Het Openbaar Ministerie loofde ook een beloning uit van 5000 euro voor de gouden tip.

Meer over