Demi Moore gaat zich 'spiritueel herbronnen' na publieke inzinking

De Amerikaanse actrice Demi Moore zegt zich 'dood te schamen' na haar publieke ineenstorting in de afgelopen week. De 49-jarige Moore werd wereldnieuws nadat ze van een feestje afgevoerd moest worden na een 'epileptische aanval'.

Redactie
Demi Moore (l) vermaakt zich op een feestje. Beeld photo_news
Demi Moore (l) vermaakt zich op een feestje.Beeld photo_news

Moore werd afgelopen november flink te kijk gezet door haar toenmalige vriendje en toy boy, de acteur Ashton Kutcher. Kutcher bleek er een andere kijk op relationele trouw op na te houden dan zijn vriendin. Dat werd maar al te duidelijk toen de acteur werd betrapt op een seksrelatie met een 23-jarig blond grietje.

Anorexia

Na deze onthulling stortte Moore volkomen in. Sindsdien doen hardnekkige geruchten de ronde dat de actrice zwaar verslaafd is aan amfetamines en energiedrankjes, en een eetpatroon hanteert dat neigt naar anorexia. Moore is op foto's sinds die tijd inderdaad schrikbarend afgevallen.

Het dieptepunt moest echter nog komen toen Moore vorige week opgenomen werd in het ziekenhuis na een 'epileptische aanval' tijdens een feestje. Waarschijnlijk werd een combinatie van drugs, alcohol en pillen haar te veel, en werd ze daarom in allerijl afgevoerd door een ambulance.

Enorme deuk

'Haar ego heeft een enorme deuk opgelopen. Dit is het ergste wat haar kon overkomen, ze stelt haar privacy enorm op prijs en schaamt zich vreselijk', meldde een lid van Moores entourage op de website People.com.

Moore zal echter niet bij de pakken blijven neerzitten, verwachten bronnen in haar omgeving. De actrice is, net zoals entertainer Madonna, een trouw volgeling van de Kabbala-leer. Deze mystieke tak van het jodendom stelt dat persoonlijke problemen 'een geschenk' zijn waaruit lessen getrokken kunnen worden.

Kabbala

Daarom zal Moore niet voor de voor de hand liggende optie kiezen zich in te schrijven in een afkickkliniek, maar is er inmiddels 'spiritueel advies' voor haar geregeld op een geheime locatie.

'Haar problemen ziet ze als een kans, een zegen en zeker géén vloek. Uit spiritueel oogpunt is het juist een geschenk! Ze krijgt de kans te groeien. Ze moet opnieuw de verantwoordelijkheid voor haar eigen leven op zich nemen', aldus nog een 'goede vriendin' van Moore.

Meer over