De top 10 van Theodor Holman

Welke columns van Theodor Holman zijn in 2013 het meest gelezen? Het Parool zet de 10 populairste op een rij.

Theodor Holman Beeld Het Parool/Jean-Pierre Jans
Theodor HolmanBeeld Het Parool/Jean-Pierre Jans

1. Rutte haalde wond open en maakte van verdriet om Friso kitsch
Holman uitte kritiek op de reactie van premier Mark Rutte vanaf zijn vakantieadres op het overlijden van prins Friso. 'Man, houd je bek, dacht ik toen. Dit is onbeschoft, hoewel je het ongetwijfeld allerliefst bedoelt. Vul geen gevoelens in!' (13-8-2013)

2. Slappe piemels; de bevolking is onderhand totaal impotent geworden
'De bevolking is daar inderdaad ongelooflijk slap. En je weet: elk land krijgt de regering die het verdient. Het heeft dan ook de slapste regering van heel Europa.' (27-6-2013)

3. Het verhaal van de stalkende feministe Heleen Mees
Holman citeerde uit het Italiaanse financiële blad Basta Non Fabbricato Narrazioni Finanziaria, waarin 'de altijd goed ingelichte Todori Cave' een opmerkelijk verhaal had geschreven. (5-7-2013)

4. 'Ik mag van Albert rondneuken, als ik maar niets oploop'
Holman over de affaire-Hoes. 'Zo, burgemeester Hoes. Ja, we hebben wel lekker geneukt met elkaar, maar nu wil ik geld zien, want anders hang ik aan de grote klok dat wij geneukt hebben.' (19-12-2013)

5. We zijn toen in een reddingssloep terechtgekomen en hebben enorm geneukt
'Ik kan het beter maar eerlijk opbiechten: ik ben ook met Patricia naar bed geweest. Niet eens zo lang geleden. Het ging gewoon spontaan.' (8-5-13)

6. Timmermans, je vrouw gaat vreemd
De telefoongesprekken van Timmermans. Man van de wereld. Kerry: 'Frans, wij hebben echt keiharde bewijzen dat je vrouw vreemdgaat.' (13-9-2013)

7. Job Cohen wilde wraak op Diederik Samson
Eigenlijk wilde Holman nooit meer over Job Cohen schrijven. 'Schop nooit een man als hij op de grond ligt,' luidt een bekend gezegde. Tot Cohen wraak nam op Samson. (26-4-2013)

8. Zoals Diederik zijn familie destijds niet in de campagne had moeten betrekken, zo had hij nu ook niet moeten reageren
Holman reageert op de scheiding van Diederik Samson. 'Zielig, hoor. Maar man, waarom wil je dat ik dat weet?' (20-8-2013)

9. En wie heeft geen hekel aan Joden?
'Jij gaat je Joodse vriendjes weer beschermen, man, maar voor mij kunnen ze allemaal kapot, weet je wel. Ze doden allemaal kinderen, en ze maken eten van het bloed van hun eigen dode baby's. Ze zijn gestoord, man.' (13-3-2013)

10. Tussen wat Hans Teeuwen zei en wat ze van Hans vonden, wrong het
Er is een soort lef die je 'bijltjesdaglef' zou kunnen noemen. In de oorlog durfde niemand NSB'ers aan te spreken, maar zodra de oorlog was afgelopen, had iedereen in het verzet gezeten en werden de NSB'ers hard aangepakt. Nu er geen oorlog meer is, kennen we de gelegenheidslef. (31-7-2013)

Meer over