PlusNet open

De Pizzabakkers in Noord

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: De Pizzabakkers

Steffi Posthumus
De pizza's zijn hier van het type dun, krokant, in de houtoven gebakken en vers belegd. Beeld Lin Woldendorp
De pizza's zijn hier van het type dun, krokant, in de houtoven gebakken en vers belegd.Beeld Lin Woldendorp

Net als in de acht andere Amsterdamse vestigingen werkt De Pizzabakkers ook in Noord volgens hetzelfde ­recept: pizza's en prosecco in een ­gezellig, pretentieloos wit-blauw ­interieur.

Eigenaren en 'Noorderlingen' Teuntje Reede en Elisabeth Grotenhuis kregen het pand - een voormalig kiprestaurant - in het vizier tijdens het eten van vele ijsjes bij de tegenovergelegen ijswinkel IJskoud de ­beste. Reede: "Het stond al een tijd leeg, we wilden altijd al samen iets beginnen én we wisten dat De Pizzabakkers graag een restaurant in Noord wilden openen."

Voor de buurt
Reede hoopt met de pizzabakkerij een buurtfunctie te vervullen: laagdrempelig en betaalbaar, maar vooral gezellig en lekker. De pizza's zijn van het type dun, krokant, in de houtoven gebakken en vers belegd.

Op de kaart staan twaalf vaste en één maandelijks wisselende pizza. "Ik houd van die eenvoud. Er is niet oneindig veel keus, maar alles wat er is, is goed, vers en komt uit Italië."

Italiaanse mojito
Van de prosecco zijn twee soorten: frizzante en spumante. Zo te drinken of verwerkt in een cocktail: een Aperol Spritz of prosecco limoncello (€5,50) bijvoorbeeld: 'de Italiaanse variant van een mojito'.

Om de kinders te vermaken is er ­onder het restaurant een kleurrijk 'kindercafé' ingericht. Compleet met houten oventje, aanrecht en bar. Maar zónder toezicht. Reede: "De verantwoordelijkheid blijft bij de ouders." Niet té diep in dat proseccoglas kijken, dus.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

De Pizzabakkers

Waddenweg 2
020 737 0662
depizzabakkers.nl/noord
noord@depizzabakkers.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over