De Piepershow: gratis aardappels eten op de Wallen

Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer geven vrijdag 14 en zaterdag 15 september geen peep-, maar een piepershow op de Wallen.

Steffi Posthumus
Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren drie kleine aardappelgerechtjes Beeld Food Cabinet
Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren drie kleine aardappelgerechtjesBeeld Food Cabinet

De heren willen de oerhollandse aardappel in de spotlights zetten en serveren daarom een 'gastronomisch aardappelmenu' in hun piep(er)kleine pop-uprestaurant.

"Het restaurant is zó klein, dat er maar één persoon per keer in kan, net als bij een peepshow," vertelt initiatiefnemer Samuel Levie van Food Cabinet, het bedrijf dat de #powertothepieper campagne voor de Nederlandse Aardappel Organisatie runt.

Driegangenmenu
Het idee daarachter is dat de volle aandacht naar de drie gerechten gaat. "Freek en Guillaume serveren drie kleine gangen, geen hapjes, wel echt aardappelgerechtjes: voor, hoofd en na."

Waarom de pieper? Levie: "Vooral jonge mensen eten steeds minder aardappel, ze kiezen liever voor rijst of pasta. Terwijl de pieper zo'n mooi Hollands product is waar je veel mee kan. Dat willen we laten zien."

Tien minuten
Zoals het een peepshow betaamt, sta je in tien minuten weer (voldaan) buiten. Reserveren kan niet, langslopen en aanschuiven wel, al zijn de plekken beperkt beschikbaar.

De Piepershow opent op vrijdag 14 september (12.00 - 20.00 uur) en zaterdag 15 september (12.00 - 18.00 uur) aan de Oudezijds Achterburgwal 27. Verzekerd zijn van toegang? Via Instagram worden de komende dagen enkele timeslots weggeven.

Lees ook: 'Ik speel nu niet meer restaurantje met een paar schoolvrienden'

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over