Weekendtips

De leukste events van dit weekend

Het weekend staat voor de deur! Dit zijn de pareltjes uit de Amsterdamse agenda.

Het Parool
Eerdere editie van Dutch Acid Family op Ruigoord. Beeld Peter van Bergen Henegouwen
Eerdere editie van Dutch Acid Family op Ruigoord.Beeld Peter van Bergen Henegouwen

Overwinteren in Benidorm
Benirdorm, ook wel Rollator-City genoemd, is natuurlijk het heerlijk belegen seniorendorp aan de Spaanse costa waar Nederlandse ouderen van de zon kunnen genieten. In de Melkweg opent de expositie van Romi Tweebeeke over Nederlanders die in Benidorm overwinteren. Met haar foto's laat ze oudjes zien die niet alleen ingesmeerd met olijfolie in de zon bakken, maar actief, zelfstandig en zelfbewust in het leven staan.
Vrijdag 3 maart (17.30) De Melkweg

Romi Tweebeeke legt de overwinteraars in Benidorm vast Beeld Romi Tweebeeke
Romi Tweebeeke legt de overwinteraars in Benidorm vastBeeld Romi Tweebeeke

Popmuziek uit Afghanistan tot en met Zwitserland
Vrijdag staan de 180 nationaliteiten die Amsterdam rijk is stuk voor stuk in de spotlights in Roest. Al is het maar voor een dansnummer van twee minuten. De avond wordt een muzikale reis over de wereld. Voor elke nationaliteit die de stad telt, wordt één lied uit het moederland gedraaid. Van Afghanistan tot en met Zwitserland.
Vrijdag 3 maart (20.00)
Roest

Filmmarathon
Krijg vierkante ogen tijdens het New Renaissance Film Festival. In de twee bioscoopzalen van Lab111 zijn honderd internationale films te zien, van LGBT-indiefilms tot Aziatische documentaires. Ze zijn net uitgekomen of hebben verschillende prijzen gewonnen.
De meerderheid van de films is nog niet eerder in Nederland vertoond.
Vrijdag 3 t/m zondag 5 maart
Lab111


Dansen met draken

'Steek de draak met haat en dood de tijd met liefde,' luidt een oud Ruigoordiaans gezegde. De eerste editie van DAF Party Ruigoord 2017 staat in het teken van het vuurspuwende fabeldier. Dj Psykadelica, Mc Manus en Dj Polo draaien Acid, met een hoofdletter A. Wie te moe is om te raven, kan altijd nog in de drakenzitjes plaatsnemen en van het decor genieten.
Zaterdag 4 maart (22.00-08.00) €15
Ruigoord

Sterrenkijken for dummies
De Grote Beer weet iedereen wel te vinden, maar bijzondere hemellichamen zijn moeilijker te vinden. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen helpen experts je lichtjaren op weg. Zo zie je bij goed weer Venus, Cassiopeia of de Andromedanevel. De experts staan op Camping Zeeburg (waar het voor Amsterdam nog relatief donker is) en bij het Planetarium van Artis.
Vrijdag 3 maart (20.00) Camping Zeeburg, gratis
Zaterdag 4 maart (19.00-23.00), Planetarium Artis, gratis

Sterrenkijken kan onder andere op Camping Zeeburg. Beeld anp
Sterrenkijken kan onder andere op Camping Zeeburg.Beeld anp

Rondreizend festival
Indie-classical festival Cross-linx reist het hele land door en strijkt zondag neer in het Muziekgebouw aan 't IJ. In het hele gebouw zijn combinaties van gecomponeerde hedendaagse muziek en elektronische pop te beluisteren. De Noorse singer-songwriter Ane Brun is de headliner van het festival en werkt voor de gelegenheid samen met het Nederlandse strijkkwartet Zapp4.
Zondag 5 maart (19.00-01.00) Muziekgebouw aan 't IJ

Scheld als Shakespeare
Shakespeare stierf in 1616, maar dat betekent niet dat hij outdated is. Aan de hand van zijn spannendste toneelscènes nemen drie acteurs je in Shakespearience mee naar zijn taal en tijd.
Verwacht geen doorwrochte toneelteksten die je eigenlijk niet begrijpt, maar leer schelden volgens Shakespeare, zwijmel weg bij zijn mooiste sonnet en huiver bij een nachtelijk complot.
Zondag 5 maart (14.00) Bijzonder Collecties UvA

William Shakespeare overleed in 1616, maar is nog altijd relevant. Beeld anp
William Shakespeare overleed in 1616, maar is nog altijd relevant.Beeld anp

Protesteer met een vagina
Grab them by the pussy zal in Amsterdam nooit meer hetzelfde klinken. Vanaf volgende week zijn namelijk een week lang onder andere gouden kettingen met roze en gouden vagina's eraan te koop in de Josilda da Conceiçao gallery. Het is onderdeel van de Nasty Womenexpo tegen Donald Trump. Je kunt er protestkunst tot 200 euro kopen.
Vanaf zondag 5 maart
Josilda da Conceiçao gallery, Wormerveerstraat 15

Pussy Pendant Beeld Denise Rosenboom
Pussy PendantBeeld Denise Rosenboom

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over